Radno vreme prodavnica i ugostiteljskih objekata za praznik!

Dan primirja

Radno vreme prodavnica i ugostiteljskih objekata za praznik!

Beograd -
Prodavnice dan uoči praznika, 10. novembra, i na sam praznik, 11. novembra biće otovorene od 9 do 12 sati, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu

BEOGRAD - Dežurni nespecijalizovani prodajni trgovinski objekti, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, mini marketi i drugo) dan uoči praznika, 10. novembra, i na sam praznik, 11. novembra, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se nalaze u stambenim zgradama na dan državnog praznika – Dan primirja u Prvom svetskom ratu mogu početi sa radom najranije u 6 sati i raditi najduže do 24 sata i mogu emitovati muzički program najduže do 23 sata.

Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru utvrđenog maksimalnog radnog vremena, od 00 do 24 sata, kaže se u saopštenju.

Dežurni prodajni objekti dan pred praznik i u vreme praznika mogu raditi i duže od utvrđenog radnog vremena, a drugi prodajni objekti (specijalizovane prodavnice, trgovinski centri, Cash&Carry, robne kuće i drugi), kao i zanatski objekti, mogu biti otvoreni.

Obaveštenje o radnom vremenu mora biti istaknuto na vidnom mestu prodajnog odnosno zanatskog objekta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track