BEOGRAD: Kontrolori Bus plusa traže status službenih lica!

Zatražili pomoć od zaštitnika građana

BEOGRAD: Kontrolori Bus plusa traže status službenih lica!

Beograd -
Kontrolori Bus plusa napadnuti su bezbroj puta, a 28 puta su posledice napada iziskivale ukazivanje medicinske pomoći

BEOGRAD - Kompanija Apeks Solušn Tehnolodži, koja rukovodi sistemom za naplatu karata u gradskom prevozu zatražila je danas pomoć od zaštitnika građana Saše Jankovića kako bi, zbog učestalih napada "bus plus" kontrolori dobili istatus službenih lica.

"Samo od početka godine naši zaposleni, prilikom obavljanja posla, koji je zakonom određen kao delatnost od opšteg intreresa, napadnuti su bezbroj puta, a 28 puta su posledice napada iziskivale ukazivanje medicinske pomoći", navodi se u saopštenju.

Kompanija dodaje da se poslednji u nizu napada dogodio 7. novembra "na liniji 88, kada su nasilnici sa predumišljajem sačekali kontrolorku na poslednjoj stanici i teško je povredili".

„ Poražavajuća okolnost je, da su u vršenju svog posla kontrole ta lica lišena uobičajenog radnog ambijenta i time izložena svim prilikama i neprilikama, te volji i nevolji sugrađana. Koliko se u odnosu na njih reflektuje sva moć i nemoć građanstva, ogleda se u odsustvu svakog saosećanja da su to nečije ćerke, majke, sinovi, sestre, prijatelji i da obavljaju svoj posao koji je za dobrobit svih nas, ističu u Apeksu i dodaju:

"Duboko verujemo da nam možete pomoći u iniciranju izmene zakonskih propisa koji će zaposlenima u obavljanju poslova koji su od opšteg interesa dati prava i odgovornosti službenih lica", navodi se u saopštenju kompanije.

Od zaštitnika građane se traži i pomoć kako bi se zakonskim izmenama omogućio kraći postupak i strožije kazne "za one koji ugrožavaju ne samo bezbednost, već i zdravlje i život fizičkih lica u vršenju službene dužnosti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track