Mali: Glavni cilj je da Beograd normalno funkcioniše do izbora!
Foto: Fonet

Neće biti opstrukcija u privremenom veću

Mali: Glavni cilj je da Beograd normalno funkcioniše do izbora!

Beograd -
Neću se baviti političkim revanšizmom prema bivšoj vlasti u Beogradu. Glavni cilj mi je da onima koji dođu posle izbora, predamo grad koji normalno funkcioniše i koji ima potencijal da se još brže razvija, kazao je Mal

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali izjavio je da se neće baviti političkim revanšizmom prema bivšoj vlasti u prestonici i da je u potpunosti posvećen dobrom funkcionisanju Beograda.

"Neću se baviti političkim revanšizmom prema bivšoj vlasti u Beogradu. Glavni cilj mi je da onima koji dođu posle izbora, predamo grad koji normalno funkcioniše i koji ima potencijal da se još brže razvija", kazao je Mali.

On je istakao da je prioritet privremenog veća da sistem potpuno funkcioniše i da građani Beograda ne osete privremeno stanje.

"Moja ideja je da sve što utvrdimo da je dobro, da pokušamo da ga učinimo još boljim, a da zajednički menjamo ono što je loše. Tek smo počeli s radom i još je rano da kažem šta ćemo konkretno da uradimo, a da efekti budu vidljivi", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, na prvoj sednici privremenog veća odmah su donete formalne odluke, važne za funkcionisanje tog tela.

"Usvojili smo pravilnik o radu, razrešili smo dužnosti odbornike grada, gradonačelnika, njegove pomoćnike i zamenika i imenovali smo Gorana Vesića za sekretara. Hitno sam organizovao sastanke sa čelnicima pet najznačajnijih komunalnih preduzeća koja su ključna za funkcionisanje grada u zimskim mesecima...Beograđanima mogu da poručim da će grad normalno funkcionisati tokom zime", naveo je Mali.

On je dodao da ne očekuje opstrukcije u privremenom veću s obzirom na političku šarolikost članstva tog tela.

"Za sada funkcionišemo kao tim. Nisam član nijedne stranke i lično nemam nikakav politički balast koji bi mogao da opterećuje naš rad. Očekujem profesionalan odnos svih članova veća u korist Beograđana. Održavaćemo zajedničke sastanke i imaćemo, praktično, neprekidnu komunikaciju. Na tome insistiram upravo da ne bi došlo do disonantnih tonova", rekao je Siniša Mali.

On je beogradskom dnevniku rekao i da je privremeno zamrzao svoj status savetnika prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića."Neophodno je da se sada u potpunosti posvetim gradu", zaključio je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track