POČELO JE: Sneg pada u Beogradu!

Mraz najavio padavine

POČELO JE: Sneg pada u Beogradu!

Beograd -
U Beogradu će i u sredu biti oblačno i padaće sneg. Duvaće slab i umeren, severni i severoistočni vetar. Temperatura će biti od minus jedan do jedan stepen

BEOGRAD - Mraz koji je juče i danas štipao Beograđane za obraze najavio je sneg koji je oko 13 sati konačno počeo da pada u prestonici.

Pahulje se ne zadržavaju na kolovozu a temperatura izmerena u 13 sati u Beogradu bila je dva stepena.

Javni prevoz u Beogradu je otežan zbog snega, ali nema zastoja, kažu u Gradskom saobraćajnom preduzeću GSP. U GSP-u je rečeno da je jutros na beogradske ulice izašlo 1.327 vozila gradskog prevoza i privatnih prevoznika i da je saobraćaj otežan, ali nema dužih zastoja.

"Čim padne kiša prevoz je otežan, a ovaj sneg dosta liči na kišu", kažu u GSP.

U preduzeću Beograd put je rečeno da su na ulice preventiuvno poslali 74 velika i 28 manjih kamiona i da nema zastoja. Beograd put pokriva i prigradske opštine.

U Beogradu će i sutra biti oblačno i padaće sneg. Duvaće slab i umeren, severni i severoistočni vetar. Temperatura će biti od minus jedan do jedan stepen.

U četvrtak se u Srbiji očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje. U petak i subotu će jutro mestimično biti maglovito, u toku dana oblačno. Samo je u istočnim krajevima moguć kratkotrajni slab sneg.

Od subote će biti malo toplije, što će u nižim predelima uzrokovati otapanje snežnog pokrivača. U Beogradu se u narednih nedelju dana očekuju slične vremenske prilike.

Nepovoljna biometeorološka situacija može uzrokovati pojačanje tegoba kod većine hronično obolelih osoba.

Poseban oprez savetuje se astmatičarima, cerebro-vaskularnim bolesnicima i reumatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su pospanost, razdražljivost i bolovi u kostima i zglobovima.

Sneg izazvao povremene gužve, ali zasada nema zastoja

U Beogradu je danas pao prvi sneg, koji je na pojedinim saobraćajnicama stvorio gužve, ali se saobraćaj za sada u glavnom gradu obavlja bez zastoja, rečeno je u dispečerskim službama Udruženja "Žuti taksi" i Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

Saobraćaj je u centralnom delu grada pojačan, ali se za sada obavlja bez većih problema i zastoja, receno je Tanjugu u dispečerskoj službi Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd. Za sada nema izmena u prevozu, a na svim linijama vozila javnog gradskog prevoza redovno funkcionišu, istakli su u toj službi.

Sneg je otežao obavljanje saobraćaja posebno u pojedinim uskim ulicama u blizini Kliničkog centra Srbije kao što su Pasterova, Tiršova, Deligradska, Miloša Pocerca, Resavska i druge okolne saobraćajnice, izjavio je dežurni dispečer Udruženja Žuti taksi Miloš Avakumović.

Gužvi ima i na Brankovom mostu, gde se pokvario automobil u srednjoj traci u pravcu prema centru Beograda, kao i u Ulici Kneza Miloša, takođe, u pravcu prema centru glavnog grada, dodao je Avakumović.

U Beogradu je u 14 sati padao sneg umerenog intenziteta, a temperatura vazduha je iznosila jedan stepen, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track