Stefanović: DS je katastrofalno vodio Beograd!
Foto: Marina Lopičić

Lokalni izbori na Voždovcu

Stefanović: DS je katastrofalno vodio Beograd!

Beograd -
Stefanović je naveo da sve što je rađeno, rađeno je iz sredstava Opštine Voždovac, da se nisu uzimali krediti i da Voždovac ne duguje ni jedan dinar, dok se grad zaduživao, a republika dovedena u situaciju da sada mora da uzima nove kredite kako bi otplalćivala stare i kamate

BEOGRAD - Predsednik beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović poručio je danas da je Demokratska stanka ostavila katastrofalnu situaciju u Beogradu kao i da su svi napori sa kojima se republička vlada suočava kada je reč o budžetu za narednu godinu, posledica katastrofalne politike demokrata u prethodnim godinama.

"Žao mi je što se nisu osvrnuli (DS) na katastarofalnu situaciju koju su ostavili u gradu", rekao je Stefanović novinarima na Voždovcu, komentarišući jučerašnju izjavu lidera DS-a da će „ozbiljno da razmisli da Komitetu za dodelu Nobelove nagrade zvanično predloži Privremeni organ grada Beograda za dodelu te nagrade u oblasti ekonomije".

Stefanović je naglasio da za razliku od DS-a naprednjaci na primeru Voždovca konkretnim delima pokazuju brigu za građane.

Stefanović je prilikom obilaska dve osnovne škole - "Jova Jovanović Zmaj" i "Đuro Daničić" koje su dobile video nadzor rekao da će sve osnovne škole do kraja ove godine imati video nadzor. On je naveo da sve što je rađeno, rađeno je iz sredstava Opštine Voždovac, da se nisu uzimali krediti i da Voždovac ne duguje ni jedan dinar, dok se grad zaduživao, a republika dovedena u situaciju da sada mora da uzima nove kredite kako bi otplalćivala stare i kamate.

"Ne obaziremo se previše na ono što govori DS, oni su prošlost Srbije, mi gledamo u budućnost", poručio je Stefanović.

On je ukazao na to da je SNS dala obećanje građanima Voždovaca da će se boriti za budućnost dece i da je pokazala da ta obećanja ispunjava.Prema njegovim rečima, uvođenje video nadzora u osnovnim školama već je donelo rezultate i već su uhvaćeni neki izgrednici koji su dilovali drogu i narkotike.

"Ovo je važna svar zbog budućnosti. Radi se zajedno sa policijom i radiće se na umrežavanju svih video nadzora koji će u policijskoj stanici moći da se prate 24 sata i onda ćemo imati dobar sistem koji će onemgućiti narko dilere da diluju drogu na prostoru gde se deca igraju", rekao je Stefanović.

Član opštinskog veća na Voždovcu Vlada Sekulić rekao je da je Voždovac treća opština po veličini teritorije i broju stanovnika, a da je tek na 15. mestu po visini budžeta i da su iza nje smo Sopot i Barajevo. Dodao je da je DS tu opštinu ostavio u katstarofalnom stanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track