ZVEZDARA: Jak otrov besplatno delili građanima?!
Foto: Dragana Udovičić

Skandal

ZVEZDARA: Jak otrov besplatno delili građanima?!

Beograd -
Radnici u reflektujućim prslucima u kantama su nosili otrov u kesicama i nudili ga građanima, uz napomenu da paze kako rukuju njim jer je opasan. Bili smo začuđeni, jer ko njima može da garantuje da će neko taj otrov upotrebiti samo u svom dvorištu, tvrde stanari ulice Paje Jovanovića

BEOGRAD - Građanima Zvezdare, stanarima u ulici Paje Jovanovića gde je po nalogu gradske uprave obavljana deratizacija, radnici firme “Ekosan” besplatno su delili kesice sa granulama rodenticida.

- Radnici u reflektujućim prslucima u kantama su nosili otrov u kesicama i nudili ga građanima, uz napomenu da paze kako rukuju njim jer je opasan. Bili smo začuđeni, jer ko njima može da garantuje da će neko taj otrov upotrebiti samo u svom dvorištu? Blizu su i Šumice, gde neretko neko sipa otrov truje pse - pričaju zabrinuti stanari ove ulice, navodeći da je većina odbila da uzme otrov.

U “Ekosanu” su potvrdili da se radi deratizacija na Zvezdari, ali ističu da “nema govora da se otrov u kesicama deli građanima”.

U Komunalnoj policiji upozoravaju da se svako samovoljno posipanje otrova krivični zakonikom tretira kao izazivanje opšte opasnosti.

U desetak poljoprivrednih apoteka za malo novca, bez ikakve potvrde i ograničenja može se kupiti čitav dijapazon otrova opasnih po životinje, ali i za ljude.

U Ministarstvu poljoprivrede potvrđuju da sada nema ograničenja u vezi sa kupovinom ovakvih sredstava, a da će ona biti uvedena dogodine izmenama Zakona o sredstvima za zaštitu bilja.

Otrovi za pacove koji se u većoj količini u poslednje vreme bacaju da bi se otrovali psi su jako opasni i za ljude, a posebno za decu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja