BEOGRAD: Studenti Elektrotehničkog fakulteta posetili Bus plus!
Foto: Bus Plus

Predstavljena softverska komponenta sistema

BEOGRAD: Studenti Elektrotehničkog fakulteta posetili Bus plus!

Beograd -
Akademcima Elektrotehničkog fakulteta je predstavljen način upravljanja vozilima javnog prevoza u realnom vremenu, uz funkcionalne prednosti sistema

BEOGRAD - Studentima Elektrotehničkog fakulteta - smer telekomunikacije, inženjeri kompanije Apeks Solušn Tehnolodži predstavili su softverske komponente i serversku arhitekturu sistema BusPlus.

Prezentacija sistema budućim inženjerima elektrotehnike, još jedan je u nizu stručnih predavanja koje je kompanija Apeks realizovala u cilju približavanja tehničkih karakteristika sistema stručnoj javnosti.

- Predavanja koja će u inženjerskom smislu pomoći budućim mladim inženjerima da se usavrše predstavljaju naše profesionalno opredeljenje i obavezu. Ako već u svojoj zemlji imaju priliku da se u praksi upoznaju sa detaljima jednog tako kompleksnog informacionog sistema, čije mnoge delove na naučnom nivou izučavaju na fakultetu, na nama je da im to i omogućimo – objašnjava Rade Vujović, izvršni direktor kompanije Apeks.

Foto Bus plus
Foto Bus plus

Akademcima Elektrotehničkog fakulteta je predstavljen način upravljanja vozilima javnog prevoza u realnom vremenu, uz funkcionalne prednosti sistema, kaže se u saopštenju.

Sistem koji pored Beograda, postoji u još 28 evropskih gradova, predstavljen je i na nedavno završenom Telekomunikacionom forumu „Telfor 2013“ i Simpozijumu o novim tehnologijama u poštanskom i telekomunikacionom saobraćaju „Postel 2013“.

- Kada imate priliku da svoje znanje praktično primenite u cilju usavršavanja jednog kompleksnog sistema kakav je BusPlus, onda je i zadovoljstvo prikazati ga vodećim stručnjacima iz telekomunikacionih organizacija, saobraćajnim i elektro inženjerima iz zemlje i sveta. Stručne konferencije poput Telfora i Postela su odlična prilika da pokažete kakve mogućnosti nudi sistem koji funkcioniše u Beogradu - ističe Dragan Travica, jedan od predavača na pomenutim forumima i tehnički direktor Apexa.

Foto Bus plus
Foto Bus plus

U narednom periodu kompanija Apeks će se potruditi da izađe u susret svim zainteresovanim fakultetima srodnih struka kao i stručnoj javnosti, kako bi se kroz predavanja upoznali sa karakteristikama sistema za upravljanje vozilima javnog prevoza u Beogradu, kaže se u saopštenju ove kompanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja