BUS PLUS ODGOVARA SINDIKALCIMA: U 2012.porasla prodaja karata, nego kad je to radio GSP!
Foto: Dado Djilas

Polemika se nastavlja

BUS PLUS ODGOVARA SINDIKALCIMA: U 2012.porasla prodaja karata, nego kad je to radio GSP!

Beograd -
Uvođenjem sistema Bus plus zaustavljen je višegodišnji pad prodaje karata u 2009. godini zabeležen je pad od 11% u 2010. godine 7% i 2011.godine 3%. Nakon uvođenja Bus plus sistema, prodaja je u 2012. godini porasla za preko 10%, nego kada je taj posao obavljao GSP

BEOGRAD - Kompanija Apeks saopštila je povodom poslednjeg pisma tri sindikata GSP da pozdravlja njihove napore da se bave marketingom, ali takođe apeluju da sindikalci urade domaći zadatak i pročitaju nešto o temi o kojoj govore.

- Bus plus sistemom onemogućeno je falsifikovanje i nelegalna preprodaja mesečnih karata, čime je izvestan broj članova vaših sindikata zaista ”oštećen”. Kao što vam je poznato, 13 radnika GSP-a su zbog toga uhapšeni i procesuirani 2007. godine kaže u svom sapštenju kompanija Apeks i dodaje:

" Na vašu tvrdnju da GSP može naplatu i kontrolu karata da obavlja za manji procenat odgovaramo da bilo ko može da radi taj posao i za 0,01%, pod uslovom da od Grada dobija milionske subvencije kojima je GSP godinama štetio građane Beograda. Podsećamo vas da je samo u 2011. godini GSP imao preko 200 milona dinara nenaplaćenih potraživanja, a sve na štetu gradskog budžeta, kaže u svom saopštenju kompanija Apeks.

Oni takođe navode da kompanija Apeks garantuje bankarskom garancijom gradu Beogradu da će sve prodate karte i naplatiti.

- Uvođenjem sistema Bus plus zaustavljen je višegodišnji pad prodaje karata (u 2009. godini zabeležen je pad od 11% u odnosu na 2008. godinu, 2010. godine 7% u odosu na 2009. i 2011.godine 3% u odnosu na 2010). Nakon uvođenja BusPlus sistema, prodaja je u 2012. godini porasla za preko 10%, u odnosu na 2011. godinu kada je taj posao obavljao GSP, navode u Bus plusu.

Apeks navodi da BusPlus sistem omogućava kontrolu rada radnika GSP - ispunjenost reda vožnje, broj pređenih kilometara, brzinu kretanja, odstupanja sa trase, itd i da takav sistem u potpunosti onemogućava malverzacije i krađe koje su postale podrazumevane u ovom preduzeću.

Bus plus podseća i da je njihov sistem isključivo u službi građana i grada Beograda, i da time svakodnevno doprinose životu porodica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track