POLIGON NIKINCI: Vojska uništila avio bombu iz Budimske ulice!
Foto: Reuters

Svi odahnuli

POLIGON NIKINCI: Vojska uništila avio bombu iz Budimske ulice!

Beograd -
Bombu su uništili pirotehničari Vojske Srbije, a uništenju je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

BEOGRAD - Neeksplodirana avionska bomba zaostala iz Drugog svetskog rata, koja je 7. decembra 2013. godine pronađena na gradilištu u Budimskoj 36 u Beogradu, uništena je danas na vojnom poligonu Nikinci kod Sremske Mitrovice.

Bombu su uništili pirotehničari Vojske Srbije.

Uništavanju bombe na vojnom poligonu prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Da podsetimo bomba iz Drugog svetskog rata koja je pronađena u centru Beograda, izvađena je 7.decembra uveče ove godine, posle čega je kaminom prevezena ka vojnom poligonu u Nikincima kod Sremske Mitrovice.

Bomba od 1.090 kilograma, nađena bila na gradilištu u Budimskoj ulici, na dubini od šest metara i do poligona Nikinci prevezena je u pratnji policijskih vozila.

Prema rečima premijera Ivice Dačića, pronađena bomba bila je naoružanje aviona "Henkel 111", mase 1.090 kilograma. Imala je oko 620 kilograma eksploziva.

" Bomba je "velike razorne moći" i mogla je da je došlo do eksplozije da uništi čitav kvart, rekao je Dačić. Premijer je tada rekao da je ova bomba slučajno pronađena prilikom građevinskih radova i mogla je da eksplodira, kao što se moglo desiti da je niko nikada i ne pronađe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track