BEOGRAD: Ulica otvorenog srca 1. januara u centru grada!
Foto: Nebojša Mandić

Manifestacija počinje tačno u 12 časova

BEOGRAD: Ulica otvorenog srca 1. januara u centru grada!

Beograd -
Tog dana, prikupljaće se slatkiši i igračke za decu, na novogodišnjim pultovima biće organizovana prodaja vina u humanitarne svrhe, a prihod će ići za kupovinu aparata za teleasistenciju starijim građanima u okviru akcije "Stari nisu stvari"

BEOGRAD - Manifestacija "Ulica otvorenog srca" biće održana u sredu, 1. januara u Beogradu sa početkom u 12 časova, saopštili su danas organizatori.

Tog dana, prikupljaće se slatkiši i igračke za decu, na novogodišnjim pultovima biće organizovana prodaja vina u humanitarne svrhe, a prihod će ići za kupovinu aparata za teleasistenciju starijim građanima u okviru akcije "Stari nisu stvari" Pokreta 65 Plus.

"Poštujemo našu tradiciju, a okrenuti smo ka budućnosti, jer prvi dan nove godine posvećujemo i deci i starijima", rekao je glumac Svetislav Goncić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Manifestacija "Ulica otvorenog srca" biće održana od 12 do 16 časova u Svetogorskoj ulici ispred pjacete Ateljea 212, opštine Stari grad, dok će muzička pozornica biti postavljena ispred Radija B92. Akcija "Stari nisu stvari" Pokreta 65 Plus organizuje se preko humanitarnog fonda B92, i ima za cilj da ukaže na potrebu za brigu o starima, a tokom manifestacije prikupljaće se novac za aparate uz pomoć kojih će stariji građani 24 časa, sedam dana u nedelji imati kontakt sa centrom za pružanje pomoći.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Ulica otvorenog srca zatvara za saobraćaj Svetogorsku i Makedonsku

Za saobraćaj će biti zatvorene Svetogorska i Makedonska ulica, na delu od Dečanske do Takovske ulice, u sredu, 1. januara, od 6 do 20 časova tokom održavanja manifestacije „Ulica otvorenog srca”.

Vozila sa trolejbuskih linija 28 i 41, čija trasa prolazi Svetogorskom i Makedonskom ulicom, neće saobraćati u navedenom periodu, a na liniji 40 broj vozila biće povećan za vreme održavanja manifestacije.

Autobusi sa linija broj 65 i 77 će u oba smera saobraćati delimično izmenjenim trasama: Dečanska – Braće Jugović – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – 27. marta i dalje redovnim trasama.

Na izmenjenom delu trase, vozila sa ovih linija koristiće postojeća stajališta javnog gradskog prevoza. Nakon završetka manifestacije uspostavljaju se linije broj 28 i 41, a linije 65 i 77 vraćaju se na redovne trase.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track