MALI: Najugroženiji stanovnici Beograda neće osetiti štednju!
Foto: Marina Lopičić

Privremeni organ

MALI: Najugroženiji stanovnici Beograda neće osetiti štednju!

Beograd -
Ovo nije aktivnost samo za jedan dan. Grad brine tokom cele godine. Sredstava nikada dosta i finansijska situacija je takva da uvek treba više, ali ćemo pokušati da povećamo sredstva u drugom kvartalu sledeće godine za ovakve institucije i da deci pomognemo što više - rekao je Mali

BEOGRAD - Predstavnici grada Beograda uručili su danas novogodišnje paketiće štićenicima doma "Dragutin Filipović Jusa" koja pruža zaštitu zanemarenoj i zlostavljanoj deci, a predsednik privremenog organa Siniša Mali poručio je da najugroženiji slojevi stanovništva neće osetiti mere štednje u Beogradu.

Mali je u prihvatnoj stanici doma na Vračaru uručio paketiće za 14 štićenika tog doma koji trenutno u njemu borave od kojih je troje dece uzrasta četiri, pet i sedam godina, dok je 11 dece starosti između osam i 11 godina.

- Ovo nije aktivnost samo za jedan dan. Grad brine tokom cele godine. Sredstava nikada dosta i finansijska situacija je takva da uvek treba više, ali ćemo pokušati da povećamo sredstva u drugom kvartalu sledeće godine za ovakve institucije i da deci pomognemo što više - rekao je Mali.

Mali je novinarima rekao da godišnje kroz ovu ustanovu prođe oko 60 dece i da je grad pokušao da im novogodišnjim paketićima vrati osmeh na lice i učini da se ocećaju bar malo sigurnije. On je još rekao i da je u budžetu za prvi kvartal 2014. godine nisu smanjena socijalna davanja i da će se truditi da tako ostane tokom cele godine.

- Najugroženiji slojevi stanovništva neće osetiti mere štednje u Beogradu - zaključio je Mali.

Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić rekao je novinarima da je dogovoreno sa privremenim većem da se sa socijalnom politikom nastavi i u 2014. godini i da će u tom pravcu biti "određenih poboljšanja" i da će pored teške finansijske situacije naći sredstva za sve socijalne potrebe u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track