NOVA GODINA: Ulica otvorenog srca i u Borči, Obrenovcu i Rakovici!
Foto: Beoinfo

Zanimljiv program

NOVA GODINA: Ulica otvorenog srca i u Borči, Obrenovcu i Rakovici!

Beograd -
Manifestacija humanitarno- zabavnog karaktera Ulica otvorenog srca osim u Svetogorskoj ulici biće organizovana 1. januara 2014. godine i u Borči, Obrenovcu i Rakovici

BEOGRAD - Opština Palilula organizovaće prvog januara manifestaciju „ Ulica otvorenog srca “ u Borči od 09-16 časova, u Ulici Bratstva i jedinstva. Mađioničari, klovnovi, žongleri i naravno Deda Mraz zabavljaće naše mališane ali i sve prisutne koji će pozitivnom energijom, osmehom učiniti ovaj događaj najlepšim u gradu.

Naše naselje, Borča biće treći put po redu domaćin manifestacije koja promoviše dobre vibracije kao i srdačan duh leve obale Dunava. Manifestacija je humanitarno-zabavnog karaktera, novac koji bude prikupljen prodajom simboličnih prazničnih predmeta biće uložen u humanitarne svrhe.

Vesela povorka dece, njihovih roditelja i svih onih koji podržavaju akciju, kretaće se Ulicom Bratstva i jedinstva, koja će biti zatvorena za saobraćaj, od semafora na ulasku u naselje sa Zrenjaninskog puta do semafora na raskrsnici sa ulicama Valjevskog odreda i Ranka Miljića.

Manifestacija će trajati od 09-16 časova, a ulicom će defilovati brojni zabavljači, klovnovi, žongleri i Deda Mraz. Takođe, biće postavljeni štandovi sa raznovrsnim proizvodima domaće radinosti kao i štandovi gde se možete poslužiti čajem i kuvanim vinom.

Organizatori najavljuju karnevalsku atmosferu, sa bogatim muzičkim programom za decu u kome će učestvovati klovnovi, mađioničari, Deda Mrazice sa Deda Mrazom, koji će svakom detetu uručiti poklon.

Prošle godine je bila prava fešta, verujemo da će i ovePodsećamo, prošle godine Program je organizovan na dve bine, pred kojima su svi posetioci mogli da uživaju u pesmi, igri i drugim zabavnim aktivnostima.

Deca i vaspitači iz predškolske ustanove „Boško Buha“, iz vrtića iz Borče – Cvrčak, Dunavska Bajka, Kockica i Ježurko, su pripremili Novogodišnje skečeve, recitacije i pesme.

Grad otvorenog srca” 1. januara u Obrenovcu

Opština Obrenovac na samom početku 2014. godine po četvrti put organizuje manifestaciju „Obrenovac – grad otvorenog srca”. Po ugledu na tradicionalnu beogradsku akciju („Ulica otvorenog srca”), deci Obrenovca će Novu godinu poželeti muzičari, pesnici, plesači, klovnovi i drugi zabavljači 1. januara od 12 do 15 časova na Trgu dr Zorana Đinđića u Obrenovcu.

Program, koji će se odvijati na gradskom trgu 1. januara, sastojaće se iz tri dela. U prvom će se predstaviti Dečji gradski hor „Kruna od nota”, Plesna grupa „Idea”, dečji ansambl Centra za očuvanje tradicije i kulture TENT, dečja pevačka grupa Kulturno-umetničkog društva „Dragan Marković” sa Zabrežja, Centar „MS Inovacije” i Dramska grupa „Ćoše”.

Za drugi deo programa pripremljena je Dečja olimpijada „Zimske igrarije” u kojoj će pored dece učestvovati i nekoliko klovnova. U trećem delu manifestacije „Obrenovac – grad otvorenog srca” biće podeljene nagrade najuspešnijim učesnicima likovnog i literarnog konkursa, održaće se radionice za decu, kao što su radionica „Vredne ruke našeg grada”, face painting, a nastupiće i Deda Mrazevi na motorima iz Moto-kluba „Warriors”.

Na vitražima u parku biće postavljene fotografije sa prošlogodišnje manifestacije „Obrenovac – grad otvorenog srca”. Na posebnom štandu služiće se čaj i palačinke za posetioce, dok će svoj štand imati i štićenici Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju.

Osnovna ideja ove manifestacije je promocija kulture duha, tela, zdravog življenja i humanosti.

Ulica otvorenog srca i u Rakovici

Pod pokroviteljstvom opštine Rakovica, a u saradnji sa Kancelarijom za mlade, 1. januara i Rakovica će imati svoju „Ulicu otvorenog srca”.

Na prostoru od Tržnog centra „Bazar Vidikovac” do klizališta na uglu ulica Kneza Višeslava i Pilota Mihaila Petrovića, decu, njihove roditelje i sve one koji dođu zabavljaće klovnovi, žongleri, mađioničari i naravno Deda Mraz.

Mališani će moći da uživaju u pozorišnoj predstavi „Lažni Deda Mraz”, koja će biti izvedena na bini ispred „Mekdonaldsa”, na kojoj će se u vreme trajanja manifestacije, od 12 do 14 časova, održati bogat kulturno-zabavni program.

Posetioci će imati priliku da se posluže čajevima i kuvanim vinom. Crveni nosići za decu moći će da se kupe na tezgama postavljenim u „Ulici otvorenog srca”, a biće omogućeno i besplatno klizanje od 12 do 13.30 časova. Sav prihod od prodaje čaja, kuvanog vina i crvenih nosića opština Rakovica doniraće u humanitarne svrhe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track