Najnovije vesti

BEOGRAD: Radno vreme trgovina i kafana za božićne praznike!
Foto: Dado Đilas

Radno na Badnji dan

BEOGRAD: Radno vreme trgovina i kafana za božićne praznike!

Beograd
Na dan 7. januara, nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina pretežno neprehrambene robe mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata

BEOGRAD - Prema odredbama Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata na teritoriji grada Beograda u ponedeljak, na Badnji dan, pretežno prehrambene prodavnice moraju da rade  najmanje od 9 do 18 sati, dok na sam Božić (7. januara) prodajni objekti mogu biti zatvoreni, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.

Na dan državnog i drugog praznika (7. januara), nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske  stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

U skladu sa odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda, propisano je da 13. i 14. januara radnje i trgovci koji obavljaju trgovinu van prodajnog objekta mogu da vrše prodaju i dostavu alkoholnih pića i piva od 00 do 24 sata. Dežurni prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama mogu 13. i 14. januara raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program od 00 do 24 sata. Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – od 00 do 24 sata.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...