ŠKRABOTINE: Uvredljive poruke skinute sa Šejh Mustafa Pašinog turbeta
Foto: Beta

Treći put u dva meseca

ŠKRABOTINE: Uvredljive poruke skinute sa Šejh Mustafa Pašinog turbeta

Beograd -
Danas je očišćena površina od oko sedam metara kvadratnih, i to čišćenje je koštalo oko 7.000 dinara

BEOGRAD - Ekipe beogradskog JKP "Gradska čistoća" danas će ponovo ukloniti uvredljive poruke koje su nepoznata lica ispisala na spomeniku Šejh Mustafa Pašinom turbetu.

Ovo je treći put u prethodna dva meseca da ekipe "Čistoće" uklanjaju grafite koji skrnave spomenike i uništavaju kulturno istorijsko dobro Beograda, saopštilo je to komunalno preduzeće.

U prethodna dva puta sa spomenika Šejh Mustafa Pašinog turbeta oprana je površina od 54 kvadratna metra što je ne samo "Gradsku čistoću", već i sve Beograđane i one koji su grafite ispisali, koštalo približno 55.000 dinara. Danas je očišćena površina od oko sedam metara kvadratnih, i to čišćenje je koštalo oko 7.000 dinara.

Neposredno posle čišćenja spomenika Šejh Mustafa Pašinog turbeta, u prethodnom periodu oprano je i oko deset kvadrata zida ispisanog uvredljivim poruka na Crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Ulici Admirala Geprata.

Iz JKP "Gradska čistoća" apeluju na sugrađane da nadležnim sužbama prijave ako imaju bilo kakvu informaciju o počiniocima da bi im se stalo na put, jer nesavesna lica skrnave kulturno istorijsko dobro Beograda i pričinjavaju veliku materijalnu štetu koju nadoknađuju svi Beograđani, piše u saopštenju "Gradske čistoće".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track