KOMISIJA GSP: Autobus 511 bio tehnički ispravan, kod vozača nije bilo alkohola!
Foto: Dragan Kadic

Nesreća u Nemanjinoj ulici

KOMISIJA GSP: Autobus 511 bio tehnički ispravan, kod vozača nije bilo alkohola!

Beograd -
Veštačenje povodom saobraćajne nesreće, koja se dogodila u Nemanjinoj ulici 20. januara, obavljano je u protekla dva dana, a GSP "Beograd" je dobio obaveštenje da kod vozača, koji je upravljao autobusom na liniji 511, prilikom testiranja nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi

BEOGRAD - Gradsko saobaćajno preduzeće "Beograd" saopštilo je danas da, prema rezultatima veštačenja, povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila u Nemanjinoj ulici 20. januara, kod vozača na liniji 511 nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi i da je vozilo tehnički ispravno.

Sudski veštaci nastavljaju rad po nalogu suda, kao i stručna komisija GSP-a, čiji se rezultati očekuju u narednih sedam dana, navedeno je u saopštenju.

Veštačenje povodom saobraćajne nesreće, koja se dogodila u Nemanjinoj ulici 20. januara, obavljano je u protekla dva dana, a GSP "Beograd" je dobio obaveštenje da kod vozača, koji je upravljao autobusom na liniji 511, prilikom testiranja nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.

Sudski veštaci su juče i prekjuče obavili mnogobrojne analize i sistemski pregledali vozilo MAN SG313, garažni broj 1343.

Urađena je i dijagnostika od strane ovlašćenog servisa i stručne komisije koju je formirao GSP "Beograd", a tokom jučerašnjeg dana obavljen je i vanredni tehnički pregled autobusa po nalogu policije, u prisustvu sudskih veštaka.

Utvrđeno je da je vozilo tehnički ispravno.

Kontrolisani su svi elementi koji su propisani zakonom i važeći pravilnikom.Dva putnika su lakše povređena, a tri vozila su oštećena 20. januara, kada je autobus GSP na liniji 511 izleteo sa kolovoza i udario u zgradu hotela "Beograd" u Nemanjinoj 5, rečeno je ranije Tanjugu u MUP-u Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track