845 TONA PIRITA ZAVRŠILO U RECI: Prevrnula se hrvatska barža kod Lučke kapetanije
Foto: Printskrin Rts

Incident na Savi

845 TONA PIRITA ZAVRŠILO U RECI: Prevrnula se hrvatska barža kod Lučke kapetanije

Beograd -
Mišljenje lučkog kapetana je da se barža prevrnula zbog prodora vode u teretni prostor kroz rupu na samoj barži

BEOGRAD - Barža pod teretom prevrnula se jutros na sidrištu Luke "Beograd", a prema rečima načelnika Uprave za vanredne situacije u Beogradu Radeta Miloševića nema informacija da je prilikom prevrtanja neko povređen.

Milošević je rekao da je dužina barže oko 50 metara.Kompanija Luka "Beograd" saopštila je da se incident dogodio u 07.20 sati, a da se na sidrištu Luke "Beograd" prevrnula barža brodarstva Dunavski Lloyd Sisak sa 845 tona pirita namenjenog izvozu.

Barža je bila u tranzitu i nalazila se na lučkom sidrištu sinoć od 20 sati, kada je potiskivač "Sloga" formirao kompoziciju od četiri barže, navedeno je u saopštenju.U saopštenju se ističe da "nema odgovornosti Luke "Beograd", jer je barža bila u tranzitu i pod nadzorom broda Dunavski Lloyd, koji se u trenutku prevrtanja nalazio na graničnom prelazu u Luci "Beograd"".

"Mišljenje lučkog kapetana je da se barža prevrnula zbog prodora vode u teretni prostor kroz rupu na samoj barži. Luka "Beograd" je odmah reagovala i obavestila sve nadležne organe: rečnu policiju i Lučku kapetaniju, koji trenutno vrše uviđaj", navedeno je u saopštenju kompanije Luka "Beograd".

Tehnički direktor javnog vodoprivrednog preduzeća "Beogradvode" Vladimir Batalović je rekao da se sutra očekuju rezultati analize vode reke Save, uzorci su uzeti i uzvodno, i nizvodno.

"Čekaju se laboratorijski nalazi vode, da se vidi kakve sve supstance se u njoj nalaze i da li su opasne, pa će se odlučivati da li se barža vadi iz vode ili ide na monitoring", rekao je on.

Po rečima Batalovića, čeka se i tehnički pregled barže, da bi se utvrdilo zbog čega se i kako ona prevrnula.

Zbog prevrtanja barže na Dunavu zaustavljena proizvodnja vode na pogonu Vinča

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” je danas, 29. januara, u 10 sati preventivno zaustavilo proizvodnju vode na pogonu za proizvodnju „Vinča” zbog prevrtanja barže na Dunavu, saopštavaju iz ovog preduzeća.

Zbog zaustavljanja rada PPV „Vinča” do daljeg će bez vode biti potrošači koji se snabdevaju vodom sa ovog proizvodnog pogona – naselja Vinča i Leštane.

Proizvodnja će ponovo biti pokrenuta po dobijanju odobrenja od nadležnih gradskih institucija. Beogradski vodovod će za prioritetne potrošače obezbediti auto-cisterne s pitkom vodom.

Zaustavljena proizvodnja vode u pogonu "Vinča"

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” je danas u 10 sati preventivno zaustavilo proizvodnju vode na pogonu za proizvodnju „Vinča” zbog prevrtanja barže na Dunavu.Zbog zaustavljanja rada PPV "Vinča" do daljeg će bez vode biti potrošači koji se snabdevaju vodom sa ovog proizvodnog pogona, naselja Vinča i Leštane.Proizvodnja će ponovo biti pokrenuta po dobijanju odobrenja od nadležnih gradskih institucija.„Beogradski vodovod” će za prioritetne potrošače obezbediti auto-cisterne s pitkom vodom.

http://www.youtube.com/watch?v=40-eqP3NZLQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track