Beogradvode: Nepoznat rizik zagađenja Save!
Foto: Kurir

Prevrtanje hrvatske barže

Beogradvode: Nepoznat rizik zagađenja Save!

Beograd -
Čekaju se laboratorijski nalazi vode, da se vidi kakve sve supstance se u njoj nalaze i da li su opasne, pa će se odlučivati da li se barža vadi iz vode ili ide na monitoring, rekao je tehnički direktor beogradvoda Vladimir Batalović

BEOGRAD - Još se ne zna koliki je rizik po reku Savu kod Beograda, gde se jutros prevrnula barža sa 850 tona "piritne izgoretine".

Tehnički direktor javnog vodoprivrednog preduzeća "Beogradvode" Vladimir Batalović je rekao da se sutra očekuju rezultati analize vode reke Save, uzorci su uzeti i uzvodno, i nizvodno.

"Čekaju se laboratorijski nalazi vode, da se vidi kakve sve supstance se u njoj nalaze i da li su opasne, pa će se odlučivati da li se barža vadi iz vode ili ide na monitoring", rekao je on.

Po rečima Batalovića, čeka se i tehnički pregled barže, da bi se utvrdilo zbog čega se i kako ona prevrnula. On je rekao da je ta barža jedna od četiri pod zastavom Hrvatske. Batalović je naveo da se barža prevrnula oko 7.00 sati na međunarodnom sidrištu, prekoputa Luke "Beograd".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track