Siniša Mali: Kristina, Viktor i Luka su heroji Beograda!
Foto: Tanjug

Nagrađeni mladi Beograđani

Siniša Mali: Kristina, Viktor i Luka su heroji Beograda!

Beograd -
Predsednik Privremenog organa Beograda primio je Kristinu, Viktora i Luku u Starom dvoru gde su im uručeni i prigodni pokloni
1 / 6 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali čestitao je Kristini Pavlici, Viktoru Miloju i Luki Stevoviću na hrabrosti koje su pokazali spašavajući iz zapaljenog stana 83.godišnju ženuMali je troje mladih primio u Starom dvoru gde im je, zajedno sa predsednikom "Komtrejd grupe" Veselinom Jevrosimovićem, uručio po laptop, poklon te kompanije.

"Kristina, Viktor i Luka su heroji Beograda u ovom trenutku. Ono što su oni uradili zavređuje svako poštovanje u svakodnevici koja ne podrazumeva da se stalno pomaže drugima i u kojoj društvena odgovornost nije najosnovniji princip. Oni su uradili nešto što zavređuje našu pažnju i zahvalnost. Pomogli su u nevolji, reskirajući svoj život, i time pokazali da treba u svakom tenutku drugima pomoći", poručio je Mali.

Pred njima je svetla budućnost obzirom na "karakter i osobine koje su pokazali", kazao je Mali.

Prema Jevrosimovićevim rečima, Kristina, Viktor i Luka jesu mladi, ali svojim činom "ispoljili su svu svoju hrabrost i zrelost kako u takvim situacijama i treba da se postupa".

"Ovo je pravi primer društvene odgovornosti da pred ovakvim situacijama ne treba okretati glavu već pomoći", rekao je Jevrosimović.

Kristina Pavlica zahvalila je na pažnji koja im je posvećena, ali i naglasila da Viktor, Luka i ona smatraju da je njihov postupak "nešto sasvim normalno" i da svi pomognu koliko mogu, "barem da pomognu baki da unese ceger u tramvaj".

"Molim vas obratite pažnju na to, jer je meni naš čin u tom rangu, i ne mislim da sam heroj zato što sam spasla nekome život", rekla je Pavlica.

Podsetimo, Kristina (18), Luka (18) i Viktor (25) su ispred kafica "Mali Prag" u Ulici kraljice Natalije u centru Beograda, u noći između utorka i srede prošle nedelje, primetivši dim na drugom spratu zgrade, pozvali vatrogasce, uleteli u stan i spasli Elku Mirkovski (83).

Njen suprug Ivan (85), kojeg su izneli vatrogasci po dolasku, preminuo je od posledica gušenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track