VESIĆ: Finansijska situacija grada stabilizovana, ali saobraćajni sistem je neodrživ!
Foto: Dado Djilas

Rešenje svih problema posle izbora

VESIĆ: Finansijska situacija grada stabilizovana, ali saobraćajni sistem je neodrživ!

Beograd -
Suština je u tome da grad mora da preuzme ovaj sistem - rekao je Vesić i dodao da su već otvoreni pregovori sa turskim vlasnikom, kao i da iz meseca u mesec opadaju prihodi u naplati karata, zbog čega je saobraćajni sistem doveden na ivicu rentabilnosti

BEOGRAD - Sekretar Privremenog organa Grada Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je finansijska situacija Grada stabilizovana i da je pod kontrolom, ali da će finansijski problemi u pravom smislu te reči biti rešeni posle izbora.

Vesić je najavio u narednih mesec dana rešavanje problema sa "Bus Plusom", a da će izgradnjom projekta "Beograd na vodi" glavni grad postati centar Jugoistočne Evrope, odnosno "prvi megalopolis posle Istanbula i Atine". Vesić je u Jutarnjem programu TV Pink najavio da će u naredne četiri godine početi gradnja metroa, o čemu se razgovara sa francuskom kompanijom.

- Finansijska situacija se stabilizovala u smislu ispunjavanja svih osnovnih obaveza prema korisnicima budžeta i isplate prinadležnosti penzionerima, ali još nije dobra i dugovi su veliki - rekao je Vesić.

Vesić je ocenio da su gradske službe spremno dočekale sneg i da komunalni sistem grada funkcioniše u najboljem redu.

- I pored manjeg priliva u budžet, postignut je dogovor sa skoro svim bankama koje potražuju novac od Beograda da odlože svoja potraživanja za 2014. odnosno 2015. godinu - rekao je Vesić. - Na taj način je omogućeno da do tada novac, koji stiže u budžet, bude uložen u rešavanje najurgentnijih komunalnih problema - objasnio je Vesić.

- Problem sa Bus Plusom je što je ovakva situacija neodrživa -ocenio je Vesić i dodao da je od početka bio "nakaradno postavljen", da ga građani nisu dobro primili.

On je istakao da iz meseca u mesec opadaju prihodi u naplati karata, zbog čega je saobraćajni sistem doveden na ivicu rentabilnosti.

- Suština je u tome da grad mora da preuzme ovaj sistem - rekao je Vesić i dodao da su već otvoreni pregovori sa turskim vlasnikom.

Vesić je najavio da će o tome biti obavešteni građani i da neće biti dozvoljeno da se uruši saobraćajni sistem, što će biti završeno već u narednih mesec dana.

On je rekao da ima preduzeća koja posluju dobro, ali da ima i onih koji posluju u problemima i da je, prema situaciji koja je zatečena u novembru, većina peduzeća bila ili u kreditima ili nije u stanju da isplati zaposlenima plate, dok stabilno preduzeće, kao što je bilo "Gradska čistoća", nije uspelo da se oporavi.

Na pitanje o predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima, Vesić je odgovorio da su svi izbori neizvesni, da je SNS ostvarila impresivne rezultate i da je važno je da gradjani masovno učestvuju na izborima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track