GRADSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE: Dunav kod Vinče nije zagađen!
Foto: Dado Đilas

Dalja ispitivanja se nastavljaju

GRADSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE: Dunav kod Vinče nije zagađen!

Beograd -
Rezultati koje smo upravo dobili, pokazuju da kvalitet vode reke Dunav u Vinči ne odstupa u odnosu na uobičajene vrednosti, što se odnosi i na sadržaj teških i toksičnih metala, saopštio je Zavod

BEOGRAD - Reka Dunav nije zagađena na teritoriji naselja Vinča, saopštili su danas iz beogradskog zavoda za javno zdravlje.

Zavod kaže da nakon prevrtanja barže na sidrištu Luke Beograd, nisu povećane vrednosti teških i toksičnih metala u rečnoj vodi.

"Rezultati koje smo upravo dobili, pokazuju da kvalitet vode reke Dunav u Vinči ne odstupa u odnosu na uobičajene vrednosti, što se odnosi i na sadržaj teških i toksičnih metala", saopštio je Zavod i dodao da je vanredni program ispitivanja i dalje u toku.

Agencija za zaštitu životne sredine Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine takođe je saopštila da Dunav nije zagađen i da su vrednosti gvožđa u rečnoj vodi umerene. Na sidrištu Luke Beograd juče ujutro se prevrnula barža brodarstva Dunavski Lloyd iz Siska, sa 845 tona pirita namenjenog izvozu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track