EVO GDE JE ZAVRŠIO LUKAS: Vetar otkačio splav i oduvao ga na Plej
Foto: Tanjug

Košava u Beogradu

EVO GDE JE ZAVRŠIO LUKAS: Vetar otkačio splav i oduvao ga na Plej

Beograd -
Tom prilikom niko nije povređen. Za sada nema podataka o materijalnoj šteti
1 / 5 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Zbog izuzetno jakog vetra koji duva u Beogradu otkačio se poznati splav "Lukas" i udario u susedni splav "Plej".

U jutrošnjem incidentu u kojem se, zbog jakog vetra, beogradski splav "Lukas" otkačio, oštećena su četiri susedna splava i sve nadležne službe na terenu su utvrdile da nije došlo do oštećenja obaloutvrde.

U dogovoru sa Kapetanijom angažovano je Preduzeće Ivan Milutinović sa velikim tegljačem, a JKP Beogradski vodovod i kanalizacija angažovalo je brod Topčiderka, kako bi pomogli da se objekti osiguraju i spreči dodatna šteta.

Na licu mesta su i članovi Gradskog štaba za vanredne situacije, predstavnici gradske Vodoprivredne inspekcije, Beogradvoda, Elektrodistribucije Beograd, pripadnici MUP-a, Uprave za vanredne situacije, Rečna policija i vlasnici plovnih objekata, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podsećaju vlasnici splavova i plovećih objekata da je vetar u pojačanju i da će takvo stanje biti u naredna tri dana.

"Njihova je obaveza da osiguraju svoje objekte, sidra i sve druge alate kojima se objekti vezuju za obalu", navedeno je u saopštenju.Iz Vodoprivredne inspekcije navode da je obaloutvrda, od broda "Porto" do "Lukasa" neoštećena.

Nadležni apeluju na sve vlasnike plovnih objekata da ih, dok traje jak vetar, ne pomeraju i da provere postojeće vezove i dodatno ih obezbede

Tom prilikom niko nije povređen. Za sada nema podataka o materijalnoj šteti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja