OPASNO: Komad lima pao na kuću na Zvezdari!
Foto: KURIR

Vetar ne prestaje da pravi probleme Beograđanima

OPASNO: Komad lima pao na kuću na Zvezdari!

Beograd -
Oko pet sati ujutru smo čuli strahovit udarac i bukvalno smo poskakali iz kreveta
1 / 5 Foto: KURIR

BEOGRAD - Oštećen krov. Jak vetar je i danas pravio velike probleme u prestonici, a u Ulici Nikole Čupića broj 15 na Zvezdari košava je odvalila deo lima sa zgrade i bacila ga na krov porodične jednospratnice.

- Oko pet sati ujutru smo čuli strahovit udarac i bukvalno smo poskakali iz kreveta. Kad smo izašli napolje da vidimo šta se desilo ugledali smo ogroman komad lima koji je završio na našem krovu i razbio deo crepa. Zvali smo vatrogasce više puta, ali su nam rekli da su zauzeti brojnim pozivima i da će doći kada budu mogli. Međutim, njih nema ceo dan, a lim kliza i non-stop je na udaru vetra, pa se plašimo da na padne na ulicu, na neki drugi objekat ili na strujne kablove i napravi još veću štetu - rekao je za Kurir zabrinuti bračni par Jeremić, na čiju kuću je pao lim.

Načelnik sektora za vandredne situacije Beograda, Rade Milošević, izjavio je za Kurir da vatrogasna služba ima pune ruke posla i da se svim silama trudi da pomogne građanima.

- Vetar obara semafore, stubove, reklame i drveće, a veliki broj intervencija se odnosi na odvaljene limene delove krovova. Do sada je bilo gotovo 200 poziva i kad god možemo mi izlazimo na teren - kaže Milošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track