Mladenović: Vratiti naplatu karata gradu i reorganizovati linije!
Foto: Dragan Kadić

Izbori u Beogradu

Mladenović: Vratiti naplatu karata gradu i reorganizovati linije!

Beograd -
Ukazivali smo na štetnost posla koji je Beograd zaključio, jer je neko imao nameru da gradu uskrati pozamašna sredstva time što bi 8,5 odsto od prihoda od naplate karata išlo u privatne ruke. Takođe, i građani su pružili otpor takvom načinu ponašanja i represivnom metodu, naveo je Mladenović

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije upozorila je danas da je potrebna finansijska sanacija Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd, vraćanje naplate karata gradu i reorganizacija linija.

Predsednik Gradskog odbora DSS Andreja Mladenović rekao je novinarima da dugovi u GSP Beograd prelaze četiri milijarde dinara i da ove godin gradska uprava neće moći da da prošlogodišnji nivo subvencija tom preduzeću jer novca nema.

"Ukazivali smo na štetnost posla koji je Beograd zaključio, jer je neko imao nameru da gradu uskrati pozamašna sredstva time što bi 8,5 odsto od prihoda od naplate karata išlo u privatne ruke. Takođe, i građani su pružili otpor takvom načinu ponašanja i represivnom metodu prilikom kupovine karata i učešća u finansisiranju javnog prevoza", naveo je Mladenović.

Funkcioner DSS-a je kazao da gradu mora da se vrati naplata karata, kao i da je neophodno izvršiti reorganizaciju linija u koje imaju privatni preduzetnici i javno preduzeće.

On je upozorio i da novi autobusi i tramvaji ne mogu da voze na svim linijama zbog tehničkih problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track