Grad Beograd oduzima kuću Velikog brata
Foto: Tanjug

Za 400 evra mesečno

Grad Beograd oduzima kuću Velikog brata

Beograd -
Predsednik Privremenog organa rekao je da je taj centar izgubio svoju namenu u poslednjih 10 godina i da je postao poznat po raznim rijaliti šou programima

BEOGRAD - Privremeni organ Beograda uputio je zahtev gradskom pravobranilaštvu da proveri ugovore na osnovu kojih je produkcijska kuća Emoušn zakupila prostor Sportsko-rekreativnog centra "Pionirski grad" u Košutnjaku po ceni od 400 evra mesečno, izjavio je predsednik tog tela Siniša Mali.

Mali je novinarima, nakon obilaska "Pionirskog grada", rekao je da je taj centar izgubio svoju namenu u poslednjih 10 godina i da je postao poznat po raznim "rijaliti šou" programima. On je najavio da će Grad Beograd uložiti više stotina hiljada evra u rekonstrukciju "Pionirskog grada" da bi se obnovili njegovi kapaciteti i "vratio stari sjaj".

"Pionirski grad je simbol grada Beograda, to je mesto koje svi pamtimo, gde smo provodili vreme učestvujući u raznim obrazovnim programima i aktivnostima", kazao je Mali, i dodao da će učiniti sve da Pionirski grad vrati deci. "To treba da bude mesto na kome će se deca obrazovati, družiti i baviti sportom, a ne da bude poznato po tome što se na njemu odigrava neki rijaliti šou", rekao je Mali.

"Zahtevali smo od javnog prvobranilaštva, i javnosti će uskoro biti prezentovani svi ugovori oko načina na koji je producentska kuća "Emotion" došla u zakup 2.000 kvadrata po ceni od 400 evra mesečno. Ti ugovori i način uopšte nisu jasni, niti su javni. Zato smo zahtevali da nam što pre da mišljenje o svemu tome i čim dobijemo njihov stav obavestićemo javnost", poručio je Siniša Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track