NI GUŽVI, NI ZASTOJA: Saobraćaj pojačan na Pančevcu

Lepo vreme za vožnju

NI GUŽVI, NI ZASTOJA: Saobraćaj pojačan na Pančevcu

Beograd -
I na Savskoj i Ibarskoj magistrali, odnosno Obrenovačkom drumu u pravcu prema centru Beograda povremeno je pojačan saobraćaj

BEOGRAD - Saobraćaj u Beogradu blago je pojačan na prilazima gradu, izjavio je dežurni dispečer udruženja "Žuti taksi" Vlada Ivetić.

Saobraćaj je povremeno pojačan na Zrenjaninskom, Pančevačkom i Smederevskom putu u pravcu prema centru Beograda, rekao je Ivetić. I na Savskoj i Ibarskoj magistrali, odnosno Obrenovačkom drumu u pravcu prema centru Beograda povremeno je pojačan saobraćaj, istakao je Ivetić i dodao da za sada nema gužvi, ni zastoja.

Na beogradskim ulicama saobraća 1.328 vozila javnog gradskog prevoza - 144 tramvaja, 94 trolejbusa i 1.090 autobusa, rečeno je Tanjugu u dispečerskoj službi Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

Vozače danas očekuju povoljni uslovi za obavljanje saobraćaja, jer se na putevima prvog prioriteta saobraćaj obavlja po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS). Prema informacijama Javnog preduzeća "Putevi Srbije", putevi drugog i trećeg prioriteta u višim predelima mestimično su mokri zbog topljenja snega.

Sa snegom na kolovozu u raskvašenom stanju treba računati samo u planinskim predelima Novog Pazara i Zaječara, gde je neophodna upotreba zimske opreme. Odroni su najučestaliji na području Paraćina, Zaječara, Požarevca, Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina, Ivanjice, Vranja i Novog Pazara. Posebno treba voziti oprezno kroz klisure i stenske useke duž Djerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru. Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 30 minuta.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirana je 71 saobraćajna nezgoda, u kojima je 31 lice teže i lakše povređeno, a jedna osoba je izgubila život. U Beogradu je evidentirano 38 nezgoda u kojima je 11 osoba povređeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track