DS predala listu kandidata za izbore u Beogradu
Foto: Beta

Izbori 16. marta

DS predala listu kandidata za izbore u Beogradu

Beograd -
Osim demokrata, na listi se nalaze i predstavnici Nove stranke i sindikata Sloga

BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) danas je Gradskoj izbornoj komisiji u Beogradu predala listu kandidata za gradske odbornike na izborima 16. marta pod nazivom "Sa Demokratskom strankom za demokratski Beograd - Dragan Đilas".

Listu je predao lider DS-a i kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas u društvu predsednika gradskog odbora DS-a Balše Božovića. Osim članova DS, na listi se nalaze i predstavnici Nove stranke i sindikata Sloga. Đilas je kazao da će na izborima 16. marta Beograđani dati svoj sud ne samo o tome šta je gradska vlast na čijem je čelu bio radila proteklih pet godina, već i o svemu što se u Beogradu radilo od 2000. godine i kada je na njegovom čelu bio Nenad Bogdanović.

"Očekujemo ogromnu podršku Beograđana i podršku da nastavimo put kojim smo išli i za sve što smo radili", rekao je Đilas. On je ocenio da su Beograđani najviše svesni toga koliko se grad promenio i koliko je život u njemu kvalitetniji, podsetivši na to da jedino buduće majke u Beogradu za vreme trudničkog bolovanja dobijaju punu platu, kao i da penzioneri sa nižim primanjima dobijaju pomoć. "Tražimo podršku za infrastrukturne projekte, ali i za socijalnu politku koju smo vodili", kazao je Đilas. Upitan ko je na listi kandidata za odbornike, Đilas nije izdvojio nikog posebno, već je samo rekao da je reč o jakom i dobrom timu. Božović je rekao da očekuje uspeh na gradskim izborima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track