VESIĆ ĐILASU: Krajnje je vreme da prestaneš da zloupotrebljavaš decu!
Foto: KURIR

Sekretar privremenog organa Grada Beograda Goran Vesić

VESIĆ ĐILASU: Krajnje je vreme da prestaneš da zloupotrebljavaš decu!

Beograd -
Izgradnja škole u u naselju Stepa Stepanović ne može da počne pre 28. februara jer bivša gradska uprava nije obezbedila nadzor tih radova, istakao je sekretar privremenog organa Grada Beograda

BEOGRAD - Sekretar privremenog organa Grada Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će radovi na izgradnji škole u naselju Stepa Stepanović početi 28. februara i poručio bivšem gradonačelniku Draganu Đilasu da je krajnje vreme da prestane da zloupotrebljava decu i osetljive teme i iznosi neistine o radu privremenog organa.

"Radovi na školi i vrtiću koji će početi nekoliko dana posle škole biće gotovi 31. jula. Tako se radi kad se radi po zakonu i kada se ne obmanjuje", rekao je Vesić novinarima nakon obilaska saobraćajne signalizacije u Borči.

"Tender za izgradnju škole raspisan je početkom septembra, a zatvoren je 28. oktobra. Odluka o izvođaču radova doneta je sredinom novembra, a 4. decembra potpisan je ugovor sa izvođačem radova. Đilas je danas rekao da taj ugovor nije potpisan i da ne postoji. Kada izberete izvođača radova, onda morate da sačekate deset dana, koliko traje zakonski rok za žalbu. Đilas je naveo da radovi mogu da počnu u novembru, što nije tačno. Da biste završili radove po zakonu, morate da imate nadzor. Kada je vlada imenovala Privremeni organ, zatekli smo situaciju da bivša gradska vlast nije za ovaj projekat predvidela nadzor i nije raspisala tender za to. Tako da smo mi tek početkom decembra raspisali tender za nadzor i 31. januara doneta je odluka o kompaniji koja će vršiti nadzor radova. Pored toga, nisu bili uređeni imovinsko-pravni odnosi. Katastar i Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove su tokom januara obavljali preparcelaciju, tako da je građevinska dozvola za ovaj objekat izdata 5. februara, a postala pravosnažna 18. februara. Radovi su prijavljeni 13. februara i po zakonu 15 dana od te prijave, dakle 28. februara, može da se počne sa radom. Uradili smo sve što je trebalo da se uradi, po propisima i uz poštovanje svih neophodnih postupaka i držali smo se svih zakonskih tokova. Popravili smo greške koje su ostale za prethodnom gradskom vlašću. Škola će biti kvalitetno urađena, a ne kao ona u Kaluđerici gde prokišnjava krov", rekao je Vesić.

Lider Demokratske stranke i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je ranije danas je izjavio je danas da je šteta i sramota što još nije počela gradnja osnovne škole u naselju "Stepa Stepanović".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track