ZADUŠNICE: Zabranjen ulaz motornim vozilima na groblja
Foto: Reuters

Apel da se koristi javni prevoz

ZADUŠNICE: Zabranjen ulaz motornim vozilima na groblja

Beograd -
Posebno se skreće pažnja građanima da se ne naslanjaju na spomenike, jer je moguće njihovo obaranje i povređivanje ljudi, a ukoliko vode decu sa sobom, ona moraju biti pod nadzorom starijih pratilaca

BEOGRAD - JKP „Pogrebne usluge” apeluje na građane da na Zadušnice u subotu za odlazak na groblje koriste gradski prevoz umesto svojih automobila, jer toga dana nije dozvoljen ulazak motornim vozilima na gradska groblja.

U nedelju prestaje da važi zabrana za motorna vozila za sva groblja, osim za Zemunsko i Topčidersko groblje.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima - Lešću, Orlovači i groblju Nova Bežanija, „Pogrebne usluge” su obezbedile tri komforna putnička kombija sa klimatizacijom koja će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima, od 7 do 16.30 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela.

Na Zadušnice, osim specijalnih kombija, posetiocima će na usluzi biti i službeni automobili preduzeća, sa karakterističnom bordo bojom i logotipom JKP „Pogrebne usluge”. Posebno se skreće pažnja građanima da se ne naslanjaju na spomenike, jer je moguće njihovo obaranje i povređivanje ljudi, a ukoliko vode decu sa sobom, ona moraju biti pod nadzorom starijih pratilaca. Ujedno podsećaju porodice i pojedince - korisnike grobnih mesta na zakonsku obavezu da su dužni da se lično staraju o njihovom održavanju. Ako neko uoči opasnost od pada spomenika, treba o tome da obavesti upravu groblja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja