SNS: Đilasova birokratija ostavila katastrofalno nasleđeno stanje u Beogradu
Foto: Tanjug

Građevinske dozvole

SNS: Đilasova birokratija ostavila katastrofalno nasleđeno stanje u Beogradu

Beograd -
SNS želi da postoji jedan šalter za izdavanje građevinskih dozvola koje bi bile gotove za 90 dana, a time bi Srbija mogla da se poredi sa zemljama Evropske unije gde je prosek izdavanja građevinskih dozvola od 80 do 90 dana, naveo je Aleksandar Jovičić, kandidat za odbornika u Skupštini Beograda

BEOGRAD - Kandidat SNS za odbornika u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić izjavio je danas da je u birokratskom sistemu u gradu katastrofalno stanje nasleđeno od prethodne vlasti kada je za izdavanje građevinske dozvole bilo potrebno 388 dana, a zbog čega je Beograd stagnirao.

"Srpska napredna stranka želi da ukaže na katastrofalno stanje u birokratskom sistemu u Beogradu nasleđeno iz vremena Dragana Đilasa", rekao je Jovičić i podvukao da grad mora da stvori uslove kako bi se privukli investitori i otvorila nova radna mesta, a za šta je administracija ključni faktor.

Jovičić je rekao da je u vreme prethodne vlasti investitor za jednu građevinsku dozvolu morao da prikupi 40 različitih dokumenata, obiđe devet razlicitih institucija i 20 raznih šaltera.

"Posledica svega toga je inertna administracija koja je 2013. godine izdala samo 40 građevinskih dozvola u Beogradu, što jasno pokazuje da je od 2008. do 2013. godine Beograd bio grad stagnacije", tvrdi Jovičić.

Sa druge strane, kako je dodao, SNS želi elektronsko praćenje predmeta kako bi građani i investitori u svakom trenutku mogli da vide dokle je njihov predmet stigao i u kojoj je fazi. Naprednjaci, dodao je Jovičić, predlažu i uvođenje vodiča za investitore kako bi svaki od njih mogao da vidi koje su komercijalne lokacije koje nudi grad, pod kojim uslovima, šta je neophodno za građevinsku dozvolu i koliko dugo će sve to trajati. Govoreći o kancelariji za brze odgovore, čije uvođenje SNS predlaže, Jovičić je rekao da ona nije mogla da zaživi u birokratskom sistemu bivšeg gradonačelnika "u kome je sve išlo po inerciji i podmićivanjem da bi se nešto dobilo".

Jovičić je rekao da SNS želi da postoji jedan šalter za izdavanje građevinskih dozvola koje bi bile gotove za 90 dana, a time bi Srbija mogla da se poredi sa zemljama Evropske unije gde je prosek izdavanja građevinskih dozvola od 80 do 90 dana.

"Beograd zaslužuje takav princip dobijanja građevinskih dozvola jer želimo da grad konačno postane grad budućnosti i investicija i da ne bude više grad stagnacije, inertnosti i loše birokratske politike", naveo je Jovičić.On je zaključio da zbog toga na izborima 16. marta SNS traži podršku građana Beograda jer, kako je rekao, "konačno imamo budućnost u koju možeo da verujemo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja