SNS: Posle izbora sve škole imaće školske policajce!
Foto: Dado Djilas

Naprednjaci obišli školu u Resniku

SNS: Posle izbora sve škole imaće školske policajce!

Beograd -
Ova vlast pokazala je da vodi računa o bezbednosti dece, što se može videti prisustvom "školicajaca" u ovoj školi. I, ukoliko građani budu dali poverenje SNS, svaka škola u Beogradu imaće "školicajce" koje će angažovati grad. Oni će voditi računa o bezbednosti dece i biti povezani sa lokalnom policijom, navela je Zorana Mihajlović

BEOGRAD - Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović i sekretar Privremenog organa Beograda Goran Vesić posetili su danas Osnovnu školu "Kosta Abrašević" u Resniku, gde je predstavljen projekat za bezbednost dece u školama, i najavili da će nakon gradskih izbora sve škole u Beogradu imati školskog policajca.

Mihajlovićeva je poručila da će školske policajce, "školicajce", finansirati grad ukoliko Srpska napredna stranka pobedi na graskim izborima.

"Ova vlast pokazala je da vodi računa o bezbednosti dece, što se može videti prisustvom "školicajaca" u ovoj školi. I, ukoliko građani budu dali poverenje SNS, svaka škola u Beogradu imaće "školicajce" koje će angažovati grad. Oni će voditi računa o bezbednosti dece i biti povezani sa lokalnom policijom", poručila je Mihajlović.

Sekretar Privremenog organa Goran Vesić istakao je da je u Beogradu pojedine škole imaju "školicajace", opštinske službenike Opštine Rakovica, druge privatno obezbeđenje, ali i da ima škola bez ikakvog obezbeđenja.

"Želimo da uredimo ovu situaciju, da u školama rade ljudi koji su deo nekog sistema. U naredne četiri godine sprovešćemo projekat "školicajac" u svim školama Beograda, koji će proći obuku u policiji i biti u vezi sa njima", rekao je Vesić.

Predsednik opštine Rakovica Milosav Miličković objasnio je da školski policajci u rakovičkim osnovnim školama postoje već dve godine i to u devet objekata na teritoriji opštine, u svakoj smeni po jedan policajac, kao i da ih plaća opština, a ne roditelji đaka.

"Pokazalo se da su nakon uvođenja "školicajaca" za 90 odsto smanjen broj tuča u školskom dvorištu i povećana bezbednost prilikom prelaska ulice. Zbog dobrih rezultata opština je predložila Gradskoj upravi da se projekat primeni u čitavom gradu", rekao je Miličković.

Vesić se osvrnuo i na problem bezbednosti dece u saobraćaju u blizini osnovnih škola, i najavio da će u naredne četiri godine biti obezbeđeni svi prelazi."Utvrdili smo da ima 250 neobezbeđenih prelaza. Već smo uredili 15 prelaza tokom prethodna dva meseca, a u naredne četiri godine uredićemo svih 250. Samo u toku ove godine biće postavljena vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija na 100 prelaza. Sprovešćemo taj projekat jer nam je cilj da deca budu bezbedna", najavio je Vesić.

On je dodao i da je jutros imao sastanak sa predstavnicima JP "Parking servis", i da je postignut dogovor da novac uplaćen za parkiranje sa po jednog parking mesta u blizini svake škole u Beogradu bude uplaćen toj školi, za njene namene, odnosno kupovinu kompjutera, lopti...Opština Rakovica, u okviru Odeljenja za obrazovanje, uposlila je 18 opštinskih službenika, "školicajaca", koji su stacioniranu u osam osnovnih škola u toj opštini, gde se staraju o bezbednosti dece.

Njihov primarni cilj, kako su objasnili predstavnici opštine, jeste da svojim prisustvom u školskom okruženju utiču na potencijalne počinioce delikata, kao i da ih odvrate od prekršaja i krivičnih dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track