Goran Vesić: Lokacija Generalštaba otvorena za sve investitore
Foto: Tanjug

Raščišćene ruševine Zgrade B

Goran Vesić: Lokacija Generalštaba otvorena za sve investitore

Beograd -
Vesić i Rodić su se složili da je dobro što je nakon petnaest godina uklonjeno ruglo iz centra grada
1 / 3 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Sekretar Privremenog organa Grada Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je lokacija na kojoj se nalaze ruševine Generalštaba otvorena za sve potencijalne investitore, ali da će to pitanje biti rešeno u dogovoru s Vojskom Srbije.

"Beograd je otvoren grad i podjednako su dobrodošli i strani i domaći investitori. Ovaj prostor (Generalštab) je u vlasništvu Vojske Srbije i u dogovoru s njima ćemo rešavati to pitanje", rekao je Vesić prilikom obilaska platoa sa kojeg su raščišćene ruševine Zgrade B Generalštaba, porušene u NATO bombardovanju 1999.

Ministar odbrane u ostavci Nebojša Rodić rekao je da bi u narednom periodu trebalo raščistiti i prostor u objektu A, koji podrazumeva potpuno uklanjanje zgrade, kako bi na njenom mestu mogao da se izgradi novi objekat.

Vesić i Rodić su se složili da je dobro što je nakon petnaest godina uklonjeno ruglo iz centra grada i istakli da raščišćavanje te lokacije predstavlja pozitivnu poruku za potencijalne investitore.

Radovi na uklanjanju ruševina ulaznog bloka zgrade B Generalštaba počeli su 26. novembra prošle godine, a njihova ukupna vrednost je 38 miliona dinara.

Načelnik Uprave za infrastrukturu Ministarstva odbrane Milan Sladoje rekao je da je Vojska Srbije sopstvenim finansijskim sredstvima i kapacitetima uspela da obavi prilično zahtevan posao. "Ovo je objekat od 2.000 kvadrata, izneli smo oko 3.000 kubnih šuta i oko 65 tona metalne furne, koje smo dali našem sabirno-prodajnom centru, nasuli smo 2.700 kubika zemlje, i sve smo to radili trudeći se da što manje smetamo saobraćaju i građanima", rekao je Sladoje novinarima.

Crveni kamen s fasade je posebno idvojen i odložen za eventualnu kasniju obnovu i rekonstrukciju, a preko fasade dela zgrade stavljen je veliki bilbord, koji je donacija SDPR-a, dodao je Sladoje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track