NOVI NAPAD NA VOZAČA GSP: Putnik pretio nožem i ciglom razbio staklo!
Foto: Nebojša Mandić

Napadača snimile sigurnosne kamere

NOVI NAPAD NA VOZAČA GSP: Putnik pretio nožem i ciglom razbio staklo!

Beograd -
Kada je vozač zaustavio autobus, pritisnuo panik taster i mobilnim telefonom obavestio policiju o napadu, putnik je razvalio vrata na vozilu, izašao napolje i nakon par minuta vratio se sa ciglom, kojom je razbio prednje desno vetrobransko staklo

BEOGRAD - Jedan vozač autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća napadnut je danas tokom vožnje, saopštio je Saobraćajni sindikat GSP-a, najavljujući štrajk zbog slabe bezbednosti vozača.

Kako se navodi u saopštenju, mlađi putnik je danas oko 10 časova prišao vozaču autobusa na liniji 25 i pretio mu nožem.

Kada je vozač zaustavio autobus, pritisnuo panik taster i mobilnim telefonom obavestio policiju o napadu, putnik je razvalio vrata na vozilu, izašao napolje i nakon par minuta vratio se sa ciglom, kojom je razbio prednje desno vetrobransko staklo.

Policija je obavila uviđaj, a vozač autobusa je prevezen na VMA i prema podacima Sindikata nije povređen, ali je pod stresom.

Napadača su snimile sigurnosne kamere na NIS-ovoj pumpi kod koje se dogodio napad, a Sindikat očekuje da će on brzo biti uhapšen.

"Ovaj poslednji u nizu napada hladnim oružjem potvrđuje da su drugi putnici i dalje pasivni u ovakvim situacijama, da panik-tasteri nisu najbolje rešenje i da nadležni u gradu verovatno imaju preča posla od zaštite vozača u javnom gradskom prevozu, te ćemo najverovatnije zaustaviti saobraćaj 28. marta u podne u najstrožem centru Beograda", upozorava Sindikat u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track