Beograd 7. od 10 najjeftinijih gradova u Evropi
Foto: Marina Lopičić

Od 27 do 30 na dan

Beograd 7. od 10 najjeftinijih gradova u Evropi

Beograd -
Srpska prestonica nudi mnogo - od obilja atrakcija, zanimljivo urbano jezgro i dobar noćni život. Sarajevo se našlo na četvrtom mestu, a Zagreb na desetom

ZAGREB - Zagreb je na 10. mestu najjeftinijih gradova u Evropi za mlade putnike, a u glavnom gradu Hrvatske dan se može provesti sa samo 38,95 američkih dolara, dok je Beograd sedmi na listi koji s dnevnom potrošnjom između 27 i 30 dolara.

Lista američkih portala ABC News od 11 najjeftinijih gradova za putnike u Evropi sastavljena je na osnovu indeksa cena koji, uz ostalo, u obzir uzima noćenje u hostelu, i dve dnevne vožnje javnim prevozom. Po tim parametrima, najjeftiniji grad u Evropi je Bukurešt gde se to može sa samo 23,38 dolara, uz napomenu da to definitivno nije i najšarmantniji rumunski grad. Iza Zagreba, na poslednjem, 11. mestu je Bratislava sa 40,79 dolara po danu.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Na drugom mestu je Sofija, gde putnici dan s noćenjem mogu da provedu za 24,43 dolara, uz napomenu da taj grad ima ugodno gradsko središte vrlo gostoljubivo prema stranim turistima.

Treći je Krakov sa 25,06 dolara, četvrto Sarajevo s tek par dolara više za dnevnu potrošnju. Za Sarajevo se napominju da je reč o prekrasnom gradu s povoljnim cenama lokalne hrane i piva.

Peti je Kijev sa oko 26 dolara po danu, na šestom je mjestu Riga s nešto malo više od 26 dolara potrebnih za osnovnu dnevnu potrošnju.

Beograd je sedmi na listi, sa dnevnom potrošnjom između 27 i 30 dolara, a kako kažu, nudi mnogo, od obilja atrakcija, zanimljivo urbano jezgro i dobar noćni život.

Sledi Budimpešta gde se za prosečnih 31,49 dolara po danu može noćiti, deveta je Varšava sa 35,78 dolara po danu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track