GORAN VESIĆ: Konstitutivna sednica Skupštine grada u aprilu!
Foto: Dragan Kadić

Formiranje vlasti u Beogradu

GORAN VESIĆ: Konstitutivna sednica Skupštine grada u aprilu!

Beograd -
Na toj prvoj sednici se bira predsednik i sekretar Skupštine, i Administrativno-mandatna komisija, ali nije isključeno da se na toj prvoj sednici izabere i gradonačelnik i gradsko veće", kazao je Vesić i dodao da je poslednji rok da se izabere gradonačelnik 17. jun

BEOGRAD - Sekretar Privremenog organa Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će konstitutivna sednica novog saziva Skupštine grada biti održana tokom aprila, posle čega će biti poznato ko će biti u timu koji će voditi grad.

Vesić je kazao da predsednik Privremenog organa Siniša Mali do 2. aprila treba da sazove konstitutivnu sednicu, koja mora da se održi do 17. maja 2014, prenela je gradska uprava.

"Na toj prvoj sednici se bira predsednik i sekretar Skupštine, i Administrativno-mandatna komisija, ali nije isključeno da se na toj prvoj sednici izabere i gradonačelnik i gradsko veće", kazao je Vesić i dodao da je poslednji rok da se izabere gradonačelnik 17. jun.

On je rekao da očekuje da će sva kadrovska rešenja biti doneta tokom maja.

Upitan da li će biti novi gradski menadžer, Vesić je kazao da je potrebno sačekati izbor gradonačelnika, koji će predložiti svoj tim, čiju će okosnicu činiti "tim koji je vodio Beograd u ovom prelaznom periodu".

"Ko će biti u tom timu, biće poznato posle konstitutivne sednice Skupštine grada, koja će biti održana tokom aprila", rekao je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track