Veliki rakovički karneval odžava se u nedelju
Foto: Beta

Pripreme u toku

Veliki rakovički karneval odžava se u nedelju

Beograd -
Na delu Ulice patrijarha Joanikija, na trasi na kojoj će se kretati karnevalska povorka, počelo je uređivanje prostora i ukrašavanje čitave trase

BEOGRAD - Drugi međunarodni rakovički karneval održaće se u nedelju, 6. aprila, sa početkom u 12 časova.

Na manifestaciji će učestvovati oko 2.000 učesnika podeljenih u više od 45 karnevalskih grupa, saopštila je opština Rakovica.

Na delu Ulice patrijarha Joanikija, na trasi na kojoj će se kretati karnevalska povorka, počelo je uređivanje prostora i ukrašavanje čitave trase. Na trasi dugoj nekoliko stotina metara postaviće se i dve ili tri bine, na kojima će biti izvršeno predstavljanje karnevalskih grupa.

Osim karnevalskih grupa iz Srbije očekuje se veliki broj gostiju iz inostranstva.

Ove godine učestvovaće i karnevalske grupe iz Makedonije (Strumica, Prilep), Crne Gore (Budva), Hrvatske (Bol, Rijeka, Ludbreg), Slovenije (Ptuj, Dornava), i Italije (Venecija).Svoju grupu na Rakovičkom karnevalu imaće i ambasada Indonezije u našoj zemlji.

Poslednju karnevalsku povorku činiće građani, deca i roditelji koji su došli sa svojim individualnim maskama. Himnu karnevala napraviće Prljavi inspektor Blaža.

Prošle godine na Rakovičkom karnevalu trijumfovala je grupa „Deset ljutih gusara” koju su činili mališani iz Predškolske ustanove „Rakovica”, drugo mesto pripalo je karnevalskoj grupi „Zujalice” u kojoj su bili učenici Osnovne škole „Ivo Andrić”, dok su treće mesto osvojili učenici Srednje ekonomske škole u Rakovici koji su na karnevalu nastupili pod imenom „Diznijevi junaci”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track