JOVIČIĆ: O vlasti u Beogradu posle sednice predsedništva SNS!
Foto: Nemanja Pančić

Razgovor o eventualnim koalicijama

JOVIČIĆ: O vlasti u Beogradu posle sednice predsedništva SNS!

Beograd -
Članovi Predsedništva SNS razgovaraće u subotu o programu nove vlade koji je pripremio Aleksandar Vucić, kao i o eventualnim koalicijama. Razgovore o konstituisanju vlasti u Beogradu, očekujem odmah nakon sednice Predsedništva, rekao je Jovičić

BEOGRAD - Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić rekao je danas da će razgovori sa potencijalnim partnerima o formiranju nove vlasti u glavnom gradu početi nakon sednice Predsedništva SNS 5. aprila.

Jovičić je kazao da će na predstojećoj sednici Predsedništva rukovodstvo SNS ovlastiti lidera stranke Aleksandra Vučića da počne pregovore sa potencijalnim partnerima o formiranju vlasti na republičkom nivou, ali i u Beogradu.

"Članovi Predsedništva SNS razgovaraće u subotu o programu nove vlade koji je pripremio Aleksandar Vucić, kao i o eventualnim koalicijama. Razgovore o konstituisanju vlasti u Beogradu, očekujem odmah nakon sednice Predsedništva", rekao je Jovičić, čija stranka ima apsolutnu većinu i u parlamentu Srbije i u Skupštini Beograda.

Na pitanje da li će naprednjaci vlast na nivou Beograda praviti sa partnerima sa kojima su do sada sarađivali u Vladi Srbije, Jovičić je kazao da "nije isključeno" da će poziv na konsultacije biti upućen svim listama koje su osvojile mandate u Skupštini Beograda.

"Nije isključeno da ćemo program predstaviti svim izbornim listama koje su ušle u gradsku skupštinu, pa ćemo videti u kojoj meri će one prihvatiti taj program. Od toga zavisi da li ćemo imati koalicionu vlast na nivou Beograda ili ne", kazao je Jovičić.

U Skupštini Beograda, pored SNS, mandate imaju Demokratska stranka, koalicija oko SPS i Demokratska stranka Srbije. Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić kazao je da predstavnici te partije još nisu dobili poziv SNS na razgovore o formiranju vlasti u Beogradu.

"Nikavih razgovora ili konsultacija o konstituisanju nove gradske vlasti do danas nije bilo", rekao je Antić za agenciju Beta i dodao da još ne zna kada bi ti razgovori mogli da počnu.

Konstitutivna sednica Skupštine Beograda zakazana je za 23. april i na njoj će, prema zakonu i Statutu grada Beograda, biti izabrani predsednik i sekretar Skupštine grada i verifikovani mandati izabranih poslanika.

Na izborima za Skupštinu Beograda, održanim 16. marta, koalicija okupljena oko SNS osvojila je 63 od 110 mandata, što naprednjacima omogućava da sami formiraju vlast u prestonici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track