NAJUSPEŠNIJI U 2013: Siniša Mali uručio nagrade grada Beograda!
Foto: Beoinfo

18 kategorija

NAJUSPEŠNIJI U 2013: Siniša Mali uručio nagrade grada Beograda!

Beograd -
Mali je na svečanosti u Starom dvoru u Beogradu rekao da su dobitnici zaslužili to priznanje svojom hrabrošću, znanjem, radom i umećem, i da dodela predstavlja "najsvečaniji i najlepši trenutak proslave Dana Beograda

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali uručio je danas tradicionalne nagrade za 2013. godinu povodom Dana Beograda najuspešnijim Beograđanima u 18 kategorija.

Mali je na svečanosti u Starom dvoru u Beogradu rekao da su dobitnici zaslužili to priznanje svojom hrabrošću, znanjem, radom i umećem, i da dodela predstavlja "najsvečaniji i najlepši trenutak" proslave Dana Beograda, koji se obeležavaju od 16. do 19 aprila.

Nagrade podrzumevaju diplomu i novčani iznos od 200.000 dinara za pojedince, odnosno 250.000 dinara za grupne dobitnike.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Priznanje za herojsko delo dobio je dečak Nikola Ranković za dobrotvorni rok koncert koji je organizovao uz pomoć prijatelja, na kom je sakupljeno 15.000 evra za lečenje šestogodišnje Lane Nikolić.

Kako se navodi u odluci žirija, zahvaljujući Nikoli i drugim ljudima dobre volje Lana je operisana u Rimu i uspešno se oporavlja. Priznanje "Svetislav Stojanović" uručeno je komandiru odeljenja u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu Zvezdara Bojanu Stanisavljeviću za stručnost i hrabrost iskazanu u spasavanju devojčice iz stana u požaru.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Tu nagradu dobila je i vatrogasno-spasilačka četa Lazarevac za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti zaštite od požara i spasavanja osoba i imovine ugrožene požarom i drugim nepogodama.

Akademik Miroslav Tešić, koji je nagrađen za književni rad za svoje delo "Vetrovo polje", zahvalio se u ime svih laureata i ocenio da je grad Beograd "verna slika naših istorijskih udesa i kratkotrajnih nacionalnih uzleta".

Nagradu za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju Beograda dobio je akademik Dragoljub R. Živojinović, za istraživački rad na polju istorijskih nauka. Dobitnici nagrade grada za stvaralaštvo mladih su Dragan Hranić u oblasti nauke, i ansambl inkluzivne predstave "Čarobno putovanje" u oblasti umetnosti.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Atletičar Emir Bekrić nagrađen je u kategoriji sporta za osvajanje bronzane medalje na Svetskom atletskom prvenstvu u Moskvi 2013. godine.

Priznanja su dodeljena i za postignuća u oblastima pozorišnog, filmskog, likovnog i muzičkog stvaralaštva, prirodnih i društvenih nauka, medicinu, arhitekturu, poljoprivredu, novinarstvo i obrazovanje.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Nagrada za pronalazaštvo ove godine nije dodeljena, sa obrazloženjem da su kandidati za svoje izume već dobili druga priznanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track