Najnovije vesti

RADNO VREME ZA PRAZNIK: Samoposluge zatvorene samo 1. maja
Foto: KURIR

Dežurni prodajni objekti

RADNO VREME ZA PRAZNIK: Samoposluge zatvorene samo 1. maja

Beograd
Dežurni prodajni objekti moraju da rade 2. maja, najmanje od 9 do 12 sati

BEOGRAD - Ugostiteljski, zanatski i trgovinski objekti će za vreme prvomajskih praznika raditi po izmenjenom radnom vremenu. Dežurni prodajni objekti, pretežno prehrambeni, u sredu, 30. aprila, moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok 1. maja mogu biti zatvoreni. Dežurni prodajni objekti moraju da rade 2. maja, najmanje od 9 do 12 sati, navodi se u saopštenju.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.Prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju, prenosi Beoinfo.

Za vreme prvomajskih praznika (1. i 2. maja), ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama, ponedeljkom, utorkom, sredom, četvrtkom i nedeljom mogu raditi najduže do 24 sata i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 23 sata, a petkom i subotom mogu raditi najduže do jedan sat i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 24 sata.

Ugostiteljski objekti za smeštaj moraju da rade od 00 do 24 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – od 00 do 24 sata.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...