SKANDAL U DOMU ZDRAVLJA NOVI BEOGRAD: Lekari odbili da pomognu dečaku (11) povređenom u saobraćajci!

Govorili da oni ne izlaze na teren

SKANDAL U DOMU ZDRAVLJA NOVI BEOGRAD: Lekari odbili da pomognu dečaku (11) povređenom u saobraćajci!

Beograd -
Ulazim kod doktora čiji prozor direktno gleda na raskrsnicu, objašnjavam mu i pokazujem scenu, on ustaje, pa se predomisli, seda i kaže da mora dežurni lekar, a ne on. Šalje me u ordinaciju 12. Trčim a, za mnom već juri obezbeđenje, jer zaboga ja sam ta koja je luda u celoj toj priči

BEOGRAD – Na društvenim mrežama Fejsbuku i Tviteru kruži post u kome se kaže da lekari Doma zdravlja Novi Beograd su odbili da pruže prvu pomoć jedanestogodišnjem dečaku koji je povređen na prešačkom prelazu u ulici Goce Delčev kada je na njega naleteo automobil.

Nesreća u kojoj je povređen dečak dogodila se sredu popodne kada je na njega autombil naleteo zbog čega je izgubio svest i zadobio povredu glave.. Dok je dečak ležao na asfaltu lekari Doma zdravlja Novi Beograd koji su se nalazili na pet minuta od mesta gde se nalazilo povređeno dete nisu hteli da pruže prvu pomoć, već je dečak morao da sačeka dolazak Hitne pomoći.

Autorka posta Slađana koja je prisustvovala udesu i pokušala da pruži prvu pomoć napisala je na svojoj Fejsbuk stranici detaljno šta se događalo dok je ona bezuspešno pokušavala da nagovori lekare da pomognu povređenom dečaku.

“ Dete ostaje polusvesno, nekoliko ljudi mu pomaže, ostali zovu Hitnu pomoć. Ja otrčavam u Dom zdravlja Novi Beograd, udaljen 30-50 metara od mesta nesreće, sa odličnim pogledom na istu. Prilazim sestrama na šalteru, molim da zovu lekara, da je dete polusvesno, povređene glave. Njih tri horski odgovaraju da oni ne izlaze na teren i a zovem Hitnu pomoć koja je upravo u tom momentu dobijam i sazanajem da su dobili prijavu. Ja kažem da smo, naravno, zvali. Ali da su možda minuti u pitanju, a lekara ima. One kao jedna okreću glavu na drugu stranu, napisala je u svom postu Slađana i dodaje da je sestre upitala gde su lekari, a da su one ćutale, a pacijenti su pokazali ordinaciju broj 3.

“ Ulazim kod doktora čiji prozor direktno gleda na raskrsnicu, objašnjavam mu i pokazujem scenu, on ustaje, pa se predomisli, seda i kaže da mora dežurni lekar, a ne on. Šalje me u ordinaciju 12. Trčim u ordinaciju 12 koja je na drugom kraju, za mnom već juri obezbeđenje, jer zaboga ja sam ta koja je luda u celoj toj priči, dodaje u svom postu Slađana i nastavlja:

“ Utrčavam u ordinaciju 12, ponovo objašnjavam, doktorka mi odgovara da moram da nađem pedijatra. Ja već sada histerišem da tamo polusvesno leži nečije dete i kako bi se osećala da je njeno i da je ona lekar, ali valjda i čovek… Ona nevoljno kreće za mnom, govori sestri da nađe pedijatra, izlazi iz zgrade i kad vidi da ja odlazim, okreće se i lazi u Dom zdravlja, pedijatra naravno nema, piše Slađana.

Ona dodaje i da su tri sestre sa početka priče uredno sa prozora pratile dešavanja kao na TV. Tada je stigla i Hitna pomoć, stavlja dete na nosila, ali ne mogu da ga voze u bolnicu jer policajac ne dozvoljava, pokušava da uzme izjavu od deteta.

“ Na molbu ne viku, ne ružne reči molim vas, pustite dam u pomognu, moje prijateljice policajac viče na nju da se skloni I konačno odvoze dete, završava svoju priču Slađana i dodaje da će zvati zaštitnika pacijenata i zdravstvenu inspekciju, lekarsku komoru, ali da li će među lekarima naći ljude koji su položili Hipokratovu zakletvu ne zna i dodaje da nije optimista.

Inače lekari i sestre su odbili da daju imena pa ih je Slađana prepisivala sa vrata ordinacija i mantila sestara pre nego što ju je radnik obezbeđenja izbacio napolje iz zgrade Doma zdravlja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track