SUSPENDOVANI: Pod istragom lekari koji su odbili pomoć povređenom dečaku
Foto: Nebojša Mandić

Sramotno

SUSPENDOVANI: Pod istragom lekari koji su odbili pomoć povređenom dečaku

Beograd -
Dr Radomir Kovačević, vd direktora DZ „Novi Beograd rekao je da će do daljeg suspendvati dvoje lekara koji su bili u smeni kada je dečak povređen. Suspenzija će biti na snazi sve dok se ne utvrde svi relevantni detalji ovog nemilog događaja

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja "Novi Beograd" Radomir Kovačević odbacio je danas optužbe da su lekari uskratili pomoć dečaku koga je u sredu udario automobil u Ulici Goce Delčeva, ali je suspendovao dvoje lekara koji su bili u smeni dok se slučaj ne ispita.

Suspenzija će biti na snazi dok se ne utvrde svi relevantni detalji događaja, navodi se u saopštenju. On je ocenio da su to "notorne neistine", saopštila je Služba za informisanje Grada Beograda.

Kovačević je rekao da je istina da je žena koja se našla na licu mesta o nesreći obavestila dežurnog doktora Doma zdravlja, koji je prvo pozvao Hitnu pomoć, a potom i doktorku koja je bila šef smene, sa kojom je nakon toga krenuo da pruži pomoć detetu, navodi se u saopštenju.

"Međutim, u tom trenutku je već stigla Hitna pomoć na mesto nesreće", naveo je Kovačević i naglasio da će lekari pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću dati izjave o tom slučaju.

Kovačević je, kako se navodi, apelovao na medije da profesionalno pristupe izveštavanju i uzdrže se od senzacionalističkog pristupa i "teških kleveta kojima se lekari optužuju za nesavestan rad i kršenje Hipokratove zakletve, bez prethodne provere svih činjenica".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track