100 KUBIKA SMEĆA ZA URANAK: 800 radnika Gradske čistoće očistilo izletišta
Foto: Fonet

Radilo se u tri smene

100 KUBIKA SMEĆA ZA URANAK: 800 radnika Gradske čistoće očistilo izletišta

Beograd -
Najviše smeća odvezeno je sa Avale i iz Košutnjaka. Sve beogradske zelene oaze osvanule su čiste i spremne za nove posetioce

BEOGRAD - Ekipe "Gradske čistoće" odvezle su oko sto kubika otpada sa beogradskih izletišta posle prvomajskih praznika, što je manje nego prethodnih godina kada je količina prelazila i 160 kubika.

Zajedničkim angažmanom gradskih službi, kako se navodi u saopštenju tog preduzeća, 2. maja sve beogradske zelene oaze osvanule su čiste i spremne za nove posetioce.

Na čišćenju je bilo angažovano 800 komunalnih radnika, a od mehanizacije na terenu je posao obavljalo 150 "smećara", 44 transportna vozila, 18 autocisterni i sedam autočistilica.Radilo se u tri smene i to najintenzivnije u prvoj i trećoj.Obaveza tog preduzeća jeste da odnosi smeće sa gradskih izletišta tri puta nedeljno, a samo za praznik izletišta Košutnjak, Ada Ciganlija, Topčider, Avala, Zvezdarska šuma čišćena su četiri puta.

Najviše smeća 1. maja odvezeno je sa Avale i iz Košutnjaka, gde su i bila postavljena četiri dodatna kontejnera od po pet kubika.Vršilac dužnosti direktora "Gradske čistoće" Siniša Lazarević rekao je da je apel ovog preduzeća upućen posetiocima gradskih izletišta ove godine u vreme prvomajskih praznika urodio plodom.

"Smeća na zelenim površinama bilo je mnogo manje zbog čega izražavam veliku zahvalnost posetiocima", navodi se u saopštenju.O komunalnom redu na gradskim izletištima vodila je računa i Komunalna policija, u sklopu svojih nadležnosti.Prema rečima zamenika načelnika Komunalne policije Aleksandra Kostića, delovalo se preventivno.Angažovano je bilo 70 komunalnih policajaca, a na terenu je bilo i 13 autopatrola.

U većini slučajeva građani su se pridržavali komunalnog reda. Nije bilo ni slučajeva oštećenja i lomljenja klupa i ostalog inventara, a građani su uglavnom bili upozoravani da ne ostavljaju smeće za sobom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track