TUČA U OŠ BRANKO ĆOPIĆ: Đaci koji su učestvovali u tuči neće biti iskljuečni iz škole!
Foto: Shutterstock

Vršnjačko nasilje u Beogradu

TUČA U OŠ BRANKO ĆOPIĆ: Đaci koji su učestvovali u tuči neće biti iskljuečni iz škole!

Beograd -
Na sučeljavanju svih učesnika incidenta u školi utvrđeno je da je do sukoba došlo kada je M.T. ošamario đaka koji je vređao njegovog druga, nakon čega je izbila tuča u kojoj je F.M. uzeo kamen i udario M.T. u glavu.F.M. je izjavio da je uzeo kamen zato što se u tuči osetio slabijim

BEOGRAD - Učesnici tuče u kojoj je učenik Osnovne škole "Branko Ćopić" u Beogradu povređen kada je kamenom udaren u glavu, pohađaće vaspitni rad i neće biti izbačeni iz škole, izjavila je direktorka te škole Snežana Kitanović.

"Imaće obavezu da dolaze na razgovore, sa njima će raditi pedagog i psiholog, biće uključen Tim za zaštitu učenika od nasilja. I učesnici i očevidci, kao i njihovi roditelji, biće obuhvaćeni vaspitnim radom", rekla je Kitanovićeva.

U tuči koja se dogodila oko trideset metara od školskog dvorišta učenik 8. razreda F.M. (14) udario je M.T. (14) kamenom u glavu, nakon čega je, prema pisanju medija, povređeni dečak morao da ide na ušivanje i detaljni pregled u Urgentnom centru.

Na sučeljavanju svih učesnika incidenta juče u školi utvrđeno je da je do sukoba došlo kada je M.T. ošamario đaka koji je vređao njegovog druga, nakon čega je izbila tuča u kojoj je F.M. uzeo kamen i udario M.T. u glavu.F.M. je izjavio da je uzeo kamen zato što se u tuči osetio slabijim.

U vreme sukoba školski policajac koga OŠ "Branko Ćopić" deli sa još jednom školom, bio je na bolovanju, kazala je direktorka Kitanović.

"Mi imamo ukupno 1.450 učenika i potrebno je da školski policajac u našoj školi bude celodnevno i svakodnevno", istakla je ona i dodala da je škola o tome obavestila policiju, iz koje je stigao odgovor da nema dovoljno ljudi.

Kitanovićeva je rekla da deca ne snose krivicu za izbijanje tuče, nego roditelji i škola koji su "negde napravili propust".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track