SINDIKATI GSP: Vratite nam naplatu održavanje i kontrolu karata!
Foto: Beta

traže da se nesmanjuju zarade

SINDIKATI GSP: Vratite nam naplatu održavanje i kontrolu karata!

Beograd -
Predsednik Samostalnog sindikata GSP-a Goran Bradić napomenuo je da je neodrživo da se građani stariji od 65 godina voze besplatno kao i da se povlašćene kategorije građana voze po niskim cenama, a da to nije dotirano iz budžeta nadležnog ministarstva ili sekretarijata

BEOGRAD - Sindikati aktivni u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) "Beograd" zatražili su danas da se naplata i kontrola karata kao i održavanje vozila vrati u nadležnost tog preduzeća i da se zaposlenima ne smanjuju zarade.

Predsednik Samostalnog sindikata GSP-a Goran Bradić rekao je, na sastanku sindikata, da naplata prevoza u gradu nije dobro organizovana, i napomenuo da je neodrživo da se građani stariji od 65 godina voze besplatno kao i da se povlašćene kategorije građana voze po niskim cenama, a da to nije dotirano iz budžeta nadležnog ministarstva ili sekretarijata.

"To je dovelo do toga da preduzeće ne može da nabavlja opremu, alat i rezervne delove za vozila što dovodi u pitanje bezbednost putnika. GSP nije i ne može biti gubitaško preduzeće", istakao je Bradić.

On smatra da se naplata, kontrola, paniranje i upravljanje saobraćajem, kao i održavanje vozila mora vratiti u nadležnost tog preduzeća.

"Zahtevamo hitan sastanak sa gradonačelnikom, gde bi razgovarali oko svih problema u preduzeću i nadamo se da ćemo postići dogovor saglasno interesima Grada, Beograđana i našeg preduzeća", poručio je Bradić i dodao da su zaposleni na ivici egzistencije i da im se "ne može smanjivati zarada zbog lošeg rada prethodnih vlasti".

Član gradskog veća za komunalne delatnosti Stevan Tatalović, koji je takođe prisustvovao sastanku, poručio je okupljenim radnicima da postoji mnogo problema, ali da "nikome ne pada na pamet da gasi GSP ili da ga dovede u težu poziciju nego što je sada".

"Naš zajednički interes je da GSP "Beograd" u budućnosti stane čvrsto na svoje noge. Budite ubeđeni da u vlasti nema nikoga ko ima nameru da GSP stavlja u podređeni položaj", nagasio je Tatalović.

Današnjem sastanku su, pored predstavnika osam aktivnih sindikata u GSP-u prisustvovali i brojni zaposleni u tom preduzeću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track