VAPAJ ZA POMOĆ: 30 porodica zarobljeno u Velikom Selu, Žandarmerija evakuiše Barič!
Foto: čitaoci Reporteri/WEB KURIR

Građani zovu Kurir

VAPAJ ZA POMOĆ: 30 porodica zarobljeno u Velikom Selu, Žandarmerija evakuiše Barič!

Beograd -
Moj muž je srčani bolesnik od ranog jutra prebacili smo ga na sprat bez struje i vode gde leži dok sve u prizemlju pliva pod vodom, kaže meštanka Velikog Sela, kod Karaburme
1 / 15 Foto: Čitaoc Kurira

BEOGRAD - U toku je evakuacija ugroženog stanovništva iz Baričke reke, dela Male Moštanice i Mislođina.

U pomoć ugroženom stanovništvu stiglo je 50 pripadnika Žandarmerije koji su započeli evakuaciju stanovništva.

Šef Štaba za vanredne situacije opštine Obrenovac je dao nalog da se građani ponašaju u skladu sa uputstvima za ponašanje u datoj situaciji.

" Pripadnici Žandarmerije su najpre evakuisali majke sa malom decom, stare i nepokretne osobe. Oni će biti smešteni osnovne škole Jefimija i Posavski partizani u Obrenovcu i 14. oktobar u Bariču. za njih opština Obrenovac zajedno sa crvenim krstom i Štab za vanredne situacije obezbedila je tople obroke. Što se tiče drugih delova Obrenovca životno ugroženih nema, ali ima ugroženosti materijalnih dobara velikog broja meštana, zbog čega je angažovana sva raspoloživa mehanizacija Javnih komunalnih preduzeća kako bi pomogli u zaštiti, izjavio je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Takođe meštani Filipović kraja se obaveštavaju da ne prelaze mostić kod okretnice jer je poplavljen od bujice i postoji sumnja da je urušen. Jedini alternativni put je prema Vraniću na Ibarskoj magistrali a saobraćaj je malo otežan zbog nanosa peska i kamena ali prohodan!

Građani koji žive u stambenim zgradama se mole da se organizuju i kontrolišu stanje instalacija u podrumima, kao i da organizuju dežustva i ispumpavanje vode. Osnovne i srednje škole na području opštine Obrenovac sutra neće raditi.

S druge strane kritična situacija je i u beogradskom naselju Veliko Selo gde meštani imaju ogromene probleme sa nabujalom vodom i kišom, koja je prema poslednjim informacijama poplavila oko 30 domaćinstava u čijim kućama nivo vode doseže do kolena.

Meštani kažu da su zvali sve nadležne službe da im pomognu kako bi evakuisali veliki broj dece i bolesnih ljudi i da im neko pruži prvu pomoć i pomogne spasavanje, ali zasada nema nikakvog odziva spasilačkih službi.

" Moj muž je srčani bolesnik od ranog jutra prebacili smo ga na sprat bez struje i vode gde leži dok sve u prizemlju pliva pod vodom. Zvali smo sve da na bilo ko dođe i pomogne da nas spasi, kaže za portal Kurira meštanka Velikog Sela Sneža.

http://www.youtube.com/watch?v=ZBNqmv6pFJY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja