SNS PREDLAŽE: Beogradski odbornici da se odreknu naknada!
Foto: Nemanja Pančić

Poplave u Srbiji

SNS PREDLAŽE: Beogradski odbornici da se odreknu naknada!

Beograd -
Mi samo želimo da sledimo primer stotine hiljada građana koji su se preko noći organizovali i uplatili novac za ugrožene građane i područja, naveo je šef odborničke grupe naprednjaka Aleksandar Jovičić

BEOGRAD - Odbornici Srpske napredne stranke dali su predlog da se svi odbornici u Skupštini grada Beograda u narednih osam meseci odreknu naknada koje dobijaju na toj funkciji, izjavio je šef odborničke grupe naprednjaka Aleksandar Jovičić.

On je objasnio da će 63 odbornika SNS odvojiti oko 5 miliona dinara, a da će, ukliko im se ostali odbornici, pridruže ta suma iznositi oko 10 miliona dinara.

"Mi samo želimo da sledimo primer stotine hiljada građana koji su se preko noći organizovali i uplatili novac za ugrožene građane i područja", rekao je Jovičić.

On je ocenio da su građani Srbije pokazali ogromno jedinstvo i energiju, koja treba da se iskoristi za ekonomski procvat naše zemlje.

"Ta energija postoji i ljudi traže samo da ih neko organizuje jer bi oni radili i kada je regularna situacija, kada govorimo o dobrim stvarima za našu zemlju", kazao je Jovičić istakavši da su građani dokazali da vole svoju zemlju.Govoreći o Beogradu i predstojećim danima on je istakao da je "Beograd u ovom trenutku siguran grad, ali da će ostati svi na bedemima i nasipima sve dok ne prestane opasnost".

Jovičić je objasnio da je urađeno sve što je bilo moguće i da nema mesta panici, te da ne veruje da će se izliti Dunav. Gradski Krizni štab se, prema njegovim rečima, dobro organizovao, i u jednoj tako iznenadnoj situaciji, kakva nas je zadesila, radilo se dobro.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track