POVRATAK U OBRENOVAC: Radno sposobni mogu da se vrate i u Rojkovac
Foto: Fonet

Život posle poplava

POVRATAK U OBRENOVAC: Radno sposobni mogu da se vrate i u Rojkovac

Beograd -
Voda još nije za piće. Najveći problemi sada su sanacija kanalizacije i odnošenje smeća i predstavljaju preduslov za konačno vraćanje stanovništva

BEOGRAD - Na sastanku Štaba koji koordinira službama bezbednosti u poplavnom području Obrenovca, odlučeno je da je, nakon naselja Sava, i naselje Rojkovac od danas spremno za vraćanje radno sposobnog stanovništva, saopštila je Gradska opština Obrenovac.

Najveći problemi u Obrenovcu sada su sanacija kanalizacije i odnošenje smeća i predstavljaju preduslov za konačno vraćanje stanovništva.

Voda još nije za piće

Trenutno voda koja je puštena nije za piće, a njena upotreba će ubuduće biti u skladu sa zaključkom Zavoda za javno zdravlje, dodaje se u saopštenju.

Zoran Lapčević iz opštinskog kriznog štaba je rekao da se štab svakog dana bavi sprovođenjem aktivnosti neophodnim za skori povratak građana u svoje domove."Do sada smo pozvali radno sposobno stanovništvo naselja Sava, a od petka ujutru su pozvani da se vrate i radno sposobni stanovnici naselja Rojkovac. Ova dva naselja su snabdevena vodom i upotrebljivom kanalizacijom iako i dalje ima problema, naročito u količini smeća koja se svakodnevno iznosi na ulice", rekao je Lapčević.

400 tona smeća dnevno

Kako se navodi u saopštenju, Lapčević je kazao da je dnevna količina smeća koja se izveze na gradsku deponiju u Vinči iznosi u proseku oko 400 tona, što je "ogromna količina smeća za grad od 74.000 stanovnika".

"Od neprocenjive pomoći je angažovanje ekipa gradske čistoće Beograd. Vodimo razgovore i sa ostalim opštinama, imamo najavu da će danas stići pomoć iz Vojvodine i drugih lokalnih samouprava. Očekujemo da će svi ljudi dobre volje koji imaju višak mehanizacije ustupiti deo te mehanizacije nama kako bismo što pre izašli iz ove situacije", dodao je Lapčević.

U Obrenovcu su u četvrtak bili predstavnici "Mostogradnje" i JKP Vodovod i kanalizacija "Beograd" u cilju iznalaženja rešenja za problem kanalizacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track