JKP ZELENILO: Startovala akcija za zeleniji Beograd!
Foto: Beoinfo

Podizanje ekološke svesti građana

JKP ZELENILO: Startovala akcija za zeleniji Beograd!

Beograd -
Završna svečanost, na kojoj će biti proglašeni „najbolji od najboljih", biće održana krajem juna

BEOGRAD - U beogradskim opštinama u toku je tradicionalna akcija "Za zeleniji Beograd" koju organizuje JKP "Zelenilo - Beograd" sa ciljem da, kako se navodi u saopštenju, da primer kako se treba odnositi prema sredini u kojoj živimo, podizanjem ekološke sveti građana o značaju, zaštiti i unapređenju zelenih površina.

Iz "Zelenila" podsećaju da je prijavljivanje učesnika po opštinama započelo krajem aprila.

U opštinama Zemun, Novi Beograd i Vračar su završena prijavljivanja i kod njih je izbor u toku, dok je u opštinama Zvezdara, Čukarica, Palilula, Savski venac, Voždovac, Rakovica i Stari grad prijavljivanje sugrađana produženo i traje do 12. juna.

Opštine će komisiji na nivou grada dostaviti svoje pobednike u pet kategorija takmičenja: najlepša zelena površina oko stambene zgrade, najlepši balkon, najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata, najlepše školsko dvorište i najlepše zelenilo oko predškolske ustanove.

Osvajači prvih mesta sa svih deset gradskih opština učestvuju u takmičenju na nivou grada.

Završna svečanost, na kojoj će biti proglašeni „najbolji od najboljih", biće održana krajem juna.

Akcija, koju "Zelenilo - Beograd" organizuje po dvanaesti put, realizuje uz podršku Sekretarijata za komunalno-stambene poslove, Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Službu za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima (BEOKOM), kao i deset gradskih opština.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track