OBRENOVAC POSLE POPLAVE: Na osam lokacija postavljene cisterne sa vodom!
Foto: Jkp Beogradski Vodovod

Dom zdravlja pregleda dnevno do 200 pacijenata

OBRENOVAC POSLE POPLAVE: Na osam lokacija postavljene cisterne sa vodom!

Beograd -
Punkt u naselju Rojkovac se nalazi u ulici Kralja Milutina kod zgrade broj 5, u naselju Gaj 1 je u Avalskoj ulici kod okretnice, a u naselju Gaj 2 kod Pejton okretnice u Zabrežju nalazi se kod Pošte, u naselju Dudovi kod Maksi diskonta, u naselju Stočna pijaca kod škole Jovan Jovanović Zmaj, a u Rvatima je u ulici Kralja Milana, kod crpne stanice

OBRENOVAC - Opština Obrenovac saopštila je danas spisak sa osam lokacija na kojima se nalaze punktovi sa pijaćom vodom u tom gradu.

Punkt u naselju Rojkovac se nalazi u ulici Kralja Milutina kod zgrade broj 5, u naselju Gaj 1 je u Avalskoj ulici kod okretnice, a u naselju Gaj 2 kod Pejton okretnice. Punkt sa pijaćom vodom u Zabrežju nalazi se kod Pošte, u naselju Dudovi kod Maksi diskonta, u naselju Stočna pijaca kod škole Jovan Jovanović Zmaj, a u Rvatima je u ulici Kralja Milana, kod crpne stanice.Pijaća voda dostupna je i na Trgu Dr Zorana Đinđića, navela je obrenovačka opština.

Radi Dom zdravlja u Obrenovcu do 13 sati oko 200 pacijenata

Dom zdravlja u Obrenovcu, posle razornih poplava ponovo radi i prima pacijenate, a samo danas do 13 sati pet doktora pregledalo je oko 200 pacijenata.

Objekat je potpuno saniran, spolja i unutra, a samo gomila uništenog nameštaja u dvorištu pokazuje da je i ta medicnska ustanova bila pogođena poplavama.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić kaže da je proradila i služba hitne pomoći, da je uz pomoć agregata osposobljena koronarna jedinica, a da radi i pedijatrija.

"Proradila nam je opšta praksa sa pet doktora. Danas do 13 sati svaki od njih je imao između 30 i 40 pregleda što znači da veliki broj pacijenata javlja u tek ponovo otvorenom Domu zdravlja", rekao je on.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo zdravlja je u stalnoj komunikaciji sa menadzmentom Doma zdravlja tako da je obezbeđeno redovno snadevanje sanitetski mmatetijalom i lekovima i "trenutna situacija je zadovoljavajuća".

Na području Obrenovca i dalje je u toku asanacija terena, pri čemu pomažu i predstavnici rumunske firme "Rosal" koji su sa četiri vozila na terenu.

"Oni danas rade asanaciju terena kod Osnovne škole "Jefimija", a izrazili su želju da pojačaju svoje ekipe, tako da ćemo na Kriznom štabu predložiti da se te ekipe prihvate i da nam pomognu u asanaciji terena i u sređivanju kompletne teške situacije", rekao je Vekić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track