GAŠIĆ: Stabilizacija stanja u Obrenovcu za 48 časova!
Foto: Ministarstvo Odbrane

Bilo dovoljno angažovanih sredstava

GAŠIĆ: Stabilizacija stanja u Obrenovcu za 48 časova!

Beograd -
Gašić je na sednici Odbora Skupštine Srbije za bezbednost rekao da je u Obrenovcu angažovano više od 2.000 pripadnika Vojske Srbije i građana, i da oko 200 šlepera odnosi smeće iz oštećenih objekata

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije, Bratislav Gašić, izjavio je danas da će se stanje u Obrenovcu stabilizovati u roku od 48 časova, i da će stanovnici polako moći da počnu da se vraćaju kućama.

Gašić je na sednici Odbora Skupštine Srbije za bezbednost rekao da je u Obrenovcu angažovano više od 2.000 pripadnika Vojske Srbije i građana, i da oko 200 šlepera odnosi smeće iz oštećenih objekata.

Po njegovim rečima, Vojska je imala dovoljno sredstava koja su angažovana u odbrani od poplava.

Šteta na objektima Vojske Srbije od poplave je procenjena na 48,4 miliona dinara. Ministar je rekao da je od 14. do 25. maja bilo angažovano više od 15.000 pripadnika Vojske koji su evakuisali 10.297 građana.

Poslanik Demokratske stranke i bivši ministar odbrane, Dragan Šutanovac, zatražio je informaciju o broju vojnika angažovanih po opštinama. Šutanovac je kritikovao to što je načelnik Generalštaba, Ljubiša Diković, bio komandant Kriznog štaba u Šapcu.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić istakao je da je vojska tokom vanredne situacije, angažovala sve kapacitete "koji su od nje ostali".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja