BEOGRAD: Mladić teže povređen nožem u Knez Mihajlovoj
Foto: Marina Lopičić

Hitna pomoć

BEOGRAD: Mladić teže povređen nožem u Knez Mihajlovoj

Beograd -
Mladić je zadobio ubod nožem u levu polovinu grudnog koša, a prevezen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra

BEOGRAD - Tokom noći u Beogradu jedan mladić teže je povređen nožem, a dogodila su se i tri saobraćajna udesa u kojima su četiri osobe povređene, kao i jedan požar, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Mladić star oko 19 godina teže je povređen nožem oko 02.00 časa na uglu ulica Kralja Petra i Knez Mihailove, rekla je Macura. Mladić je zadobio ubod nožem u levu polovinu grudnog koša, a prevezen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, istakla je portparol Hitne pomoći.

Dva muškarca su povređena oko 20.35 časova na Ugrinovačkom putu kod broja 89, kada je automobil udario u kuću. Jedan muškarac je zadobio povredu ruke, a drugi povredu kolena, rekla je Macura i dodala da su obojica prevezeni u KBC Zemun.

Muškarac star oko 25 godina, biciklista, oboren je oko 21.15 časova na uglu ulica Mekenzijeve i Sokolske i zadobio povrede glave, ključne kosti i desnog kolena, a prevezen je u Urgentni centar, kazala je Macura.

Žena stara oko 32 godine u udesu oko 23.50 časova u Gradištu, Mirijevo, zadobila je povredu nosa, a prevezena je u Urgentni centar, navela je Macura.

Oko 23 časa izbio je požar na uglu ulica Dobračina i Cara Dušana u Starom Gradu, ali tom prilikom niko nije povređen, dodala je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 102 intervencije od kojih 28 na javnim mestima, a lekarima su se najčešće obraćali astmatičari i psihijatrijski bolesnici, navela je Macura.

Macura je savetovala nošenje adekvatne odeće i obuće i zaštitu glave od sunca, pogotovu osobama sa lošijom moždanom cirkulacijom.Portparol Hitne pomoći je poručila da ne bi trebalo preterivati sa fizičkim aktivnostima u najtoplijem delu dana, a hroničnim bolesnicima da se što češće odmaraju.Macura je savetovala i kontrolu krvnog pritiska, nošenje bočice sa vodom i osvežavanje vitaminima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track